Florin Bratu: „Dinamo are lot de play-off”. Ce mesaj a avut pentru Dănciulescu

Florin Bratu (38 de ani) s-a despărţit de Dinamo, după trei eșecuri la rând și un scandal uriaș cu căpitanul Dan Nistor.

vivre.ro

Bratu a fost numit la conducerea tehnică a echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare în luna februarie a acestui an, debutând la un meci din sferturile de finală ale Cupei României, 0-1 cu Universitatea Craiova. El a adunat 11 victorii, o remiza şi două eşecuri în sezonul trecut, în 14 partide programate în campionat (play-out) şi trei victorii, o remiză şi cinci înfrângeri în noua etape disputate în aceasta ediţie de campionat.

Fostul nostru tehnicianul a spus într-un interviu acordat pentru ProSport, că nu regretă episodul de la Iași, când a ales să îl critice pe Nistor public și experiența acumulată în cele 8 luni pe banca tehnică a lui Dinamo, îl vor ajuta în viitor.

„Am încercat ca din toată această experienţă pe care am avut-o la Dinamo să iau numai lucrurile pozitive. Au fost destul de multe şi vreau să rămân cu ele. A fost o experienţă şi un vis de-al meu devenit realitate, acela de a antrena Dinamo, chiar dacă a venit mai devreme decât mă aşteptam. Am muncit foarte mult, am pus foarte mult suflet, au fost foarte multe lucruri bune, dar şi mai puţin bune, pentru că altfel nu se ajungea în situaţia de a pleca de la Dinamo. Dar am spus-o că vreau să rămân cu lucrurile pozitive şi, sincer, am învăţat enorm de multe în cele 8 luni.

Am fost adus pentru a promova jucătorii tineri, îi cunoşteam, am promovat mulţi tineri, am redat echipei un spirit ofensiv. Într-adevăr, Dinamo a încasat multe goluri, dar, până la plecarea mea, avea una dintre cele mai bune ofensive din campionat, aţi văzut ce a fost campionatul trecut în play-out. Cred că suporterii dinamovişti asta au aşteptat: un Dinamo ofensiv, un Dinamo care să înscrie goluri. Am reuşit acest lucru o perioadă bună, însă, din păcate, în ultimele două luni s-au întâmplat nişte lucruri pe care le-am relatat după acel meci de la Iaşi şi s-a creat acel dezechilibru peste care nu s-a putut trece. Şi a trebuit să plătesc eu. Nu regret absolut deloc, îmi asum, e exact ce am gândit după meci, dar şi înainte. S-au întâmplat nişte lucruri care au destabilizat echipa, aşa am simţit, aşa am făcut şi nu îmi pare rău.

teamdeals.ro

Asta este, e presiune mare la echipele mari, aşa e şi la Dinamo. Din păcate, nu au mai funcţionat lucrurile şi a trebuit să se schimbe ceva. Clubul a preferat să schimbe antrenorul. Am respectat asta şi merg înainte. La echipele unde voi merge în continuare ştiu foarte bine acum ce trebuie să fac”, a declarat Florin Bratu.

„Bratone” a vorbit și despre viitorul lui Dinamo în acest sezon.

„Este important dacă vor reuşi să câştige la Botoşani. Trebuie să lege 2-3 victorii, trebuie să acumuleze puncte, pentru că altfel va fi din ce în ce mai greu. În momentul de faţă, Dinamo are un lot care poate emite pretenţii pentru un loc în play-off. Îmi doresc foarte mult să îi văd în play-off, pentru că şi eu, dar şi echipa, ne fixasem acest obiectiv. Din păcate, în ultimele meciuri nu s-au reuşit rezultate bune. Începusem bine campionatul, dar micile nesincronizări au făcut să nu mai reuşim acea perioadă bună şi să apară şi alţi factori despre care am vorbit mai devreme”, a mai spus Bratu.

Bratu a avut și un mesaj pentru fostul său coleg de la Dinamo, Ionel Dănciulescu: „Am văzut că şi-a găsit un alt angajament, îi urez mult succes şi sper să se regăsească mult mai bine acolo şi să fie liniştit din punct de vedere sufletesc.”

Reclame