VIDEO | Gest superb al fanilor Universităţii Cluj la 18 ani de la decesul lui Hîldan

Cu un parcurs fără greşeală pe teren propriu în acest sezon şi cu minim două goluri marcate pe meci, Universitatea Cluj a primit vizita formaţiei Daco-Getica Bucureşti, astăzi, în etapa a zecea din Liga 2.

vivre.ro

Înfrăţiţi cu suporterii dinamoviști, fanii Universităţii Cluj nu au uitat de comemorarea a 18 ani de la decesul „Unicului Căpitan”, Cătălin Hîldan. Clujenii au strigat „Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo” la jumătatea primei reprize a partidei cu Daco-Getica Bucureşti.

Pentru fotbalul românesc şi mai ales pentru fanii dinamovişti, 5 octombrie este una dintre cele mai triste amintiri. Este ziua în care, în 2000, Cătălin Hîldan a decedat pe teren. După decesul lui Cătălin Hîldan, clubul Dinamo a retras tricoul cu numărul 11, iar locul său din vestiar a rămas neatins de atunci. De asemenea, peluza stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare rezervată galeriei dinamoviste poartă numele lui Cătălin Hîldan.

Fotbaliștii lui Dinamo au mers vineri la mormântul lui Cătălin Hîldan, de la cimitirul din Brăneşti, pentru a-l omagia pe fostul căpitan, decedat pe teren în urmă cu 18 ani, într-un meci amical disputat la Olteniţa.

  • Cătălin Hîldan – 6 goluri în 138 de partide în Liga 1 pentru Dinamo, în perioada 1994-2000.
  • În 2000, Hîldan a cucerit eventul (campionatul și cupa) cu Dinamo.
  • A adunat 8 selecții și a dat un gol pentru echipa națională a României.
  • Cătălin Hîldan – 3 februarie 1976 – 5 octombrie 2000.
Reclame