Bratu aruncă vina pe jucători pentru situaţia de la Dinamo. De ce i-a refuzat pe Fabbrini și Ongenda

Florin Bratu afirmă că jucătorii sunt principalii vinovaţi pentru situaţia de la Dinamo. Fostul tehnician din „Ștefan cel Mare”, spune că nu vede dorinţa jucătorilor de a redresa echipa, motiv pentru care formaţia pare una blazată în acest moment.

vivre.ro

„Cred că acolo este problema, nu reuşeşc să se motiveze. A venit meciul, examenul, şi au clacat. Asta spunea şi Claudiu Niculescu aseară. Au primit gol rapid, au primit gol pe final… E o problemă la jucători, pentru că nu reuşesc să se îmbine lucrurile foarte bine între ei. Ei au calitate! Nu cred că este o echipă de locul 12. Nu văd dorinţa de a ieşi din această pasă.

La Botoşani am văzut jucători foarte motivaţi. Au avut o idee, jucau pe contraatac, se grupau foarte bine. Dezvoltau contraatacuri prin Chitoşcă şi Golofca, Mihai Roman se afla mereu în gura porţii. Dinamo pare o echipă blazată. Aşa se vede. Mă doare acest lucru. M-am simţit responsabil cât timp am fost acolo. Acum n-am de ce să mă simt responsabil. Nu s-a dus doar Florin Bratu să spargă uşile la Rin şi să zică: <<Ăştia sunt jucătorii>>. Există şi alţi oameni şi cu toţii ne-am dat acordul. S-a ţinut cont şi de părerea lui Danciu (n.r Ionel Dănciulescu) în transferuri. Eu am ştiut unde mă duc, la ce buget, mi-am asumat acest lucru”, a spus Florin Bratu, pentru Digi Sport.

Bratu, a dezvăluit și motivele pentru care i-a refuzat în vară pe Hervin Ongenda și Diego Fabbrini, ajunși între timp la FC Botoșani.

„Da, Fabbrini și Ongenda au fost propuși de către cineva. Dacă-l aduceam pe Fabbrini, trebuia să-l dau afară pe Salomao. Aveam un buget de salarii în care trebuia să mă încadrez. Trebuia să renunț la Salomao, care are un salariu mare. Dacă-l aduceam pe Ongenda, trebuia să renunț la Pesici. Astea sunt datele problemei.

evomag.ro

Nu aveam certitudinea că vor juca bine. Da, acum la Botoșani își fac treaba foarte bine. Dar atunci nu aveam siguranță că se integrează. Era foarte greu să renunț la Salomao, mă bazam pe el. În cazul lui Pesici e la fel.

La Dinamo era un buget de salarii și trebuia să aducem anumiți jucători. Dar toți de la club am fost de acord cu transferurile făcute. Nu m-am dus eu, Florin Bratu, și am spart ușile de la Rin spunând că vreau anumiți jucători. Ne-am dat toți acordul, eu, antrenorii secunzi, departamentul de scouting și managerii. S-a ținut cont și de părerea lui Dănciulescu”, a mai declarat Bratu.

Reclame