În ce condiţii ar putea să revină Mircea Rednic la Dinamo

Mircea Rednic a fost demis de la Al Faisaly și a anunţat că ar putea să revină la Dinamo, dar doar în condiţiile impuse de el. Revenirea „Puriului” la clubul din Ștefan cel Mare e improbabilă tocmai din cauza relației tensionate pe care o are cu finanțatorul echipei.

vivre.ro

Rednic e afectat de situaţia în care a ajuns Dinamo, aflată pe locul 12 în Liga 1, şi l-a atacat din nou pe patronul clubului, Ionuţ Negoiţă, pentru modul în care manageriază Dinamo.

„Mă mai întorc la Dinamo doar în condițiile mele. S-au făcut greşeli și se fac în continuare greşeli. Dacă el s-a zgârcit la 2.000 de euro! În perioada cât am fost eu acolo, se simţea patron! Nu-l înjura nimeni, toată lumea îl lăuda, venea fără frică la stadion. Chiar n-am înţeles ce l-a deranjat.

Când iei un jucător no name şi după un an îl fac…Cum a fost Mevlja, că era rezervă în Israel şi au luat 1.700.000 de euro, după aceea, pe el! Atunci când am fost eu la Dinamo, cel mai mare contract era de 7.000 de euro! Săracul, Dumnezeu să-l ierte, Ekeng avea 7.000. M-am rugat de el să semneze şi, până la urmă, i-au dat cel mai mare contract. Restul jucătorilor din lot nu depăşeau 5-6.000 de euro. Când văd acum că dă contracte de 10.000, de 15.000, şi când văd ce se joacă şi ce evoluţii au unii dintre jucători, care nu-şi merită banii ăştia…”, a declarat Rednic pentru ProSport.

Rednic a continuat să afirme că salariile la Dinamo au crescut mult faţă de perioada în care el îi pregătea pe „câinii roşii”.

„Să te cramponezi, că, vezi-Doamne, erau procente la vânzarea jucătorilor… Care procente puteau să fie sau să nu fie. Şi dacă erau? Tu, ca patron, îl iei pe jucător cu zero bani, dai 50-60.000 pe an salariu şi pe urmă îl vinzi cu 1.000.000 de euro. Păi, nu-ţi convine să dai un 10%, sau cât era? Eu aveam salariu 7.000 de euro, am venit cu sufletul! Negoiţă e şi un tip influenţabil. Sincer, îmi pare rău de situaţia lui Dinamo.

teamdeals.ro

Tot ce a câştigat Negoiţă cu mine a cheltuit în anii ăştia doi, care au urmat. Câţi antrenori a schimbat şi ce salarii a dat. Cu mine erau salariile până în 5-6.000 de euro. Şi se simţea şi el patron. Era aplaudat, venea cu copiii la meci. Acum, săracul, vede meciurile la televizor, în birou la el, în hotel. Sper că nu cu Andone, că atunci, în perioada aia, vedea meciurile cu Andone. Adică era pregătită mişcarea. Mă rog, asta e, eu n-am nimic să-mi reproşez!”, a mai spus „Puriul”.

Rednic a fost demis de la Al Faisaly după numai cinci etape, însă susține că nu duce lipsă de oferte. “Puriul” este în discuţii cu echipe din Belgia, dar că nu se grăbeşte să ia o decizie.

„N-au răbdare, asta s-a întâmplat. Ăştia n-au dat în viaţa lor 10.000 de euro pe un jucător! Eu, când am ajuns acolo, toţi străinii erau cumpăraţi. Singurul jucător străin pe care l-am adus a fost Puljic. Toţi jucătorii au fost aduşi de ei. N-a fost lot format de mine. E o situaţie… Toţi din Arabia au luat jucători de 10-15 milioane. Şumudică l-a adus pe Budescu, pe 1.000.000. Eu n-am luat nimic. Trei puncte am pierdut în prelungiri. Am avut 3 meciuri în deplasare, din care două au fost cu locul 1 şi cu locul 2. Nu s-a pus niciodată problema să-l cumpărăm pe Gnohere deoarece clubul n-are bani şi are altă filosofie, iar brazilienii au jucat toţi, cu excepţia celui care s-a accidentat şi e într-o clinică, la recuperare, acum.

Sincer, am oferte din Belgia. O echipă din prima ligă care e la retrogradare şi una din liga a doua care vrea să promoveze. Dar încă mă gândesc. Acum, încă nu mi-am reziliat contractul, ca să le zic la oameni că sunt liber sau… Dar mă gândesc…”, a mai spus Mircea Rednic pentru sursa citată mai sus.

Reclame