HANDBAL | Constantin Ştefan, după seara magică din sala Dinamo: „Am avut cel mai bun meci din noul sezon”

Dinamo a făcut spectacol în Champions League, în confruntarea cu Wisla Plock, şi e noul lider din grupa D. Alb-roşiii au învins-o cu 24-21 pe Wisla Plock.

vivre.ro

Dinamo București a devenit prima echipă din România care a devenit lider într-o grupă în Liga Campionilor la handbal masculin. „Dulăii” au înscris două goluri la rând de la mijlocul terenului şi au condus partida de la început şi până la sfârşit. Au avut şi 8 goluri avans în minutul 49, scor 23-15.

Dinamo a luat un start furibund, cu 4-0, şi i-a pus pe alergat pe polonezi încă de la bun început. Stelele de la Wisla Plock au fost eclipsate de o echipă muncitoare, de un cuplu de apărători centrali Savenco – Mousavi care a funcţionat ca în zilele bune, dar şi de o arenă exuberantă, un public care şi-a purtat favoriţii pe braţe. Oricât s-au chinuit polonezii să revină în meci, nu au reuşit, ba chiar Dinamo i-a ţinut sub presiune permanent. În prima repriză, gazdele au condus şi la şase goluri diferenţă, 8-2 (min. 12), iar în partea secundă s-a desprins şi la 8 goluri (25-13, min. 49). Cu o atitudine foarte bună pentru un joc cu o miză extraordinară, Dinamo a rezistat eroic în faţa unei echipe mari în Europa, chiar dacă a fost trimisă să joace în eşalonul doi al Ligii Campionilor, şi în momentele în care au jucat în inferioritate. Şi nu au fost puţine astfel de momente. Singurul moment de slăbiciune a fost în minutele 53-54, când Dinamo a fost în dublă inferioritate, astfel că adversarii au reuşit să înscrie trei goluri la rând şi să revină la 23-20. Ar fi fost păcat ca după un efort considerabil şi o prestaţie la superlativ, campioana României să scape din mână victoria. Pivotul Szasz a spulberat însă toate emoţiile pe final şi a marcat un gol extrem de preţios pentru 24-20 (min. 58), o reuşită echivalentă cu locul 1 în Grupa D.

Dinamo: Missaoui, Grigoraş – portari; Descat, Bannour 7, Alouini 3, Savenco, Szasz 1, Negru 4, Şandru, Gavriloaia 2, Komogorov 1, Zulfic, Kuduz 4, Mousavi 2, Acatrinei.

Wisla Plock: Morawski, Borbely – portari; Daszek 4, Krajewski 1, Racoţea 2, Moya 1, Zdrahala, Obradovic, Goralski, Piechowski, Tarabochia, Zabic 5, Mihic 4, De Toledo 3, Sulic 1.

Aduşi la Bucureşti pentru a ridica nivelul echipei, cei trei jucători din naţionala Tunisiei, Missaoui, Bannour şi Alouin,i au confirmat aşteptările tocmai în cea mai dificilă partidă de până acum. Atunci când Dinamo avea cea mai mare nevoie de ei pentru a ridica ştacheta de performanţă. Missaoui, un fel de Hagi pentru naţionala Tunisiei, a fost un adevărat înger păzitor între buturi, portarul Makrem a parat patru aruncări de la 7 metri. Alouini a fost creierul limpede al echipei, omul cu iniţiativa, iar Bannoul, „tunarul” de serviciu, jucătorul care a făcut diferenţa de la distanţă.

„Cu multă muncă, multă încredere. Am vrut noi să ne respectăm în primul rând. N-am mai creat o aşa mare presiune pe jucători pentru că chiar azi am întâlnit o echipă de top. Am zis că trebuie să câştigăm, ne e la îndemână şi azi am avut cel mai bun meci din noul sezon competiţional şi în Ligă şi în campionat. Băieţii s-au prezentat exemplar. Mental au fost 100%, ca niciodată. Tot ce am vorbit, au făcut în teren”, a spus Constantin Ştefan la finalul partidei.

evomag.ro

Antrenorul lui Dinamo, se aşteaptă la o atmosferă incendiară la meciul retur de pe terenul celor de la Wisla, pe 3 noiembrie: „Am început bine, suntem pe primul loc la sfârşitul turului. Că practic cu meciul ăsta s-a terminat turul grupei. Sperăm să o ţinem tot aşa, dar mai e de jucat. Începem returul cu Wisla Plock şi sunt convins că o să ne aştepte un infern acolo”.

„Ne bucurăm că am câștigat, am muncit foarte mult în seara asta, ne-am dorit foarte mult, am avut ca de fiecare dată un public senzațional”, a declatat, pivotul lui Dinamo, Dan Savenco.

Reclame