VIDEO | Tricolorii mici au pornit FIESTA, după ce au reușit calificarea la EURO 2019

Reprezentativa Under 21 a României a obţinut marţi seară calificarea la EURO 2019, după ce a învins Liechtenstein, scor 4-0 la Ploieşti.

evomag.ro

Naționala pregătită de Mirel Rădoi avea nevoie de un singur punct în partida cu Liechtenstein, codaşa grupei, pentru a obţine biletele către Italia şi San Marino. Şi a forţat vreme de câteva minute în startul jocului, suficient cât să marcheze de două ori şi să alunge orice emoţie.

Pentru început, Puşcaş a deschis balul cu o finalizare cu capul, din interiorul careului. Ianis Hagi a venit apoi cu golul partidei, chiar sub ochii tatălui său, Gică Hagi, aflat în tribune. O execuţie perfectă din lovitură liberă. Balonul s-a ajutat de bara transversală pentru a intra, din nou, în plasa porţii lui Majer. Nedelcu şi-a încercat norocul de la peste 35 de metri, dar şutul său puternic a zguduit serios bara transversală.

Tot Puşcaş a făcut 3-0 înainte de pauză cu gândul, probabil, la faptul că, alături de Ionuţ Radu, o să fie ghid pentru colegii săi la Campionatul European din Italia. Puşcaş a fost, de această dată, titularizat de Mirel Rădoi, după ce În partida de la Cluj cu Ţara Galilor (2-0), Andrei Ivan a evoluat în locul său, acesta fiind mutat în banda stângă. Selecţionerul României U21 a mai efectuat două schimbări faţă de partida precedentă, ambele în defensivă: Adrian Rus şi Robert Boboc fiind înlocuiţi cu Mihai Butean şi Virgil Ghiţă.

vivre.ro

Naţionala U21 a continuat să facă spectacol şi în repriza secundă, la adăpostul liniştitor al rezultatului afişat pe tabelă. Alex Măţan a fost trimis în teren în locul unui Dennis Man care părea a fi cu gândul la turneul final. Ianis Hagi a ieşit de pe teren în minutul 64, fiind înlocuit de Olimpiu Moruţan. Adrian Petre l-a înlocuit cu noroc pe Andrei Ivan în finalul partidei, marcând la trei minute distanţă de momentul în care a păşit în teren. S-a terminat frumos, cu o calificare.

La finalul partidei, bucuria tricolorilor a fost pe măsura performanței, mai ales că reprezentativa U21 a României n-a mai ajuns la un turneu final de Campionat European din 1998.

Imediat după fluierul de final al partidei, tricolorii mici au început sărbătoarea și au făcut o adevărată horă a bucurie la centrul terenului stadionului Ilie Oană din Ploiești.

După hora de la mijlocul terenului, toată delegația tricoloră a făcut turul stadionului pentru a le mulțumi celor 12.108 spectatori care i-au încurajat din primul și până în ultimul minut al meciului cu Liectenstein. Fanii au rămas minute bune în tribunele stadionului Ilie Oană pentru a aplauda naționala de tineret.

Reclame