AVANCRONICĂ | Concordia Chiajna – Dinamo Bucureşti

Concordia Chiajna și Dinamo se întâlnesc în etapa a 13-a, a Ligii I, astăzi, de la ora 21:00. În acest moment, Dinamo este pe locul 12 în clasamentul primului eșalon, dar jucătorii sunt hotărâţi să urce în acest top și să obțină toate cele trei puncte din meciul cu Concordia Chiajna. Ilfovenii sunt cu o treaptă mai sus, având 14 puncte.

elefant.ro

Prima confruntare a avut loc pe 1 octombrie 2011, Dinamo – Concordia 2-0 (Danciulescu, Bakaj). Pe băncile celor două echipe s-au aflat Liviu Ciobotariu, respectiv Laurenţiu Diniţă.

  • Palmares cu Concordia gazdă: 8 jocuri – o victorie Concordia – două remize – cinci succese Dinamo.

Dinamo a remizat cu Dunărea Călărași (1-1) în etapa precedentă, dar toată lumea a fost de acord că echipa joacă „altceva” sub comanda lui Mircea Rednic. Nimeni nu îi putea cere „Puriului” să facă minuni încă de la primul meci, însă de la al doilea sunt pretenții mai mari.

Rednic a început curățenia: Subotic a plecat deja, iar pe Mezague nu l-a iertat pentru greșeala din partida cu Dunărea Călărași (1-1) și l-a trimis să vadă meciul cu Chiajna din tribună. La fel se întâmplă cu Gomelt și cu Neicuțescu. Cei trei nu au fost incluși în lot pentru partida care se dispută în această seară, de la ora 21:00.

Pentru că meciul se joacă pe teren sintetic, „câinii” au făcut câteva antrenamente pe o asemenea suprafață, iar Penedo, Salomao și Popa s-au ales cu accidentări ușoare. Ei vor fi recuperați până la ora meciului. Revin Nistor, Corbu și Popovici.

„Toate meciurile sunt grele. Chiajna arată mult mai bine după venirea lui Dorinel, o echipă cu jucători cu multă experienţă. La meciul cu Voluntari au stat foarte bine în teren până să primească gol. Dar şi ei sunt în situaţia noastră, chiar stau mai bine decât noi. Nu avem altă alternativă decât să jucăm la victorie. Jucăm pe teren sintetic. Am făcut două antrenamente, norocul nostru că avem un teren sintetic aici foarte bun, dar deja am trei acidentaţi, cu uşoare probleme: Penedo, Salomao şi Popa astăzi vor fi protejaţi şi mâine vor face antrenament, să vedem care e situaţia lor, sper să poată să intre la meciul de luni. Este important ca noi să jucăm mult mai bine decât am făcut-o la meciul cu Călăraşi, să nu mai facem greşelile pe care le-am făcut în apărare.

somproduct.ro

Acum la Dinamo nu prea e timp. La experienţa lui Teddy (Mezague) nu ai voie să faci greşelile acelea. Şi nu numai el, şi alţii în meciurile celelalte au făcut greşeli. La Dinamo au fost greşeli individuale, n-au fost colective”, declara tehnicianul lui Dinamo, Mircea Rednic în conferința de presă.

  • În sezonul regulat 2015-2016, când pe banca roş-albilor s-a aflat tot Mircea Rednic, „câinii” au marcat șapte goluri în poarta adversarilor: 3-1 la Chiajna (28 septembrie 2015) şi 4-0 pe arena din șoseaua Ştefan cel Mare.

Concordia Chiajna a obținut un singur punct din ultimele trei meciuri jucate pe teren propriu. „Alb-verzii” au remizat cu Dunărea Călărași (1-1) și au pierdut la scor identic (0-3) cu Astra și cu Sepsi Sf. Gheorghe. Venirea lui Dorinel Munteanu părea să-i fi revitalizat pe ilfoveni, dar victoria contra lui FCSB (1-0) a fost urmată de o înfrângere fără drept de apel pe terenul lui FC Voluntari (0-4). „Neamțul” mai are mult de muncă pentru constanță în rezultate.

Bărboianu va lipsi din cauza unei suspendări, iar Caparco are în continuare probleme medicale.

Concordia este pe locul 7 în clasamentul formei, cu 7 puncte obținute în ultimele cinci etape, golaveraj 4-8.

„E un meci special pentru mine, dar îmi doresc să câştig. Ne dorim sau mi-aş dori ca jucătorii mei să-mi demonstreze că jocul de la Voluntari a fost un accident. Ne-am pregătit bine, însă din păcate avem 2 indisponibilităţi pentru acest meci: Matei e accidentat, iar Bărboianu e suspendat.

Eu nu am un duel special cu niciun antrenor din Liga 1. Cred că trebuie să ne respectăm ca antrenori şi să ne respectăm şi ca echipe. Jucătorii vor decide pe teren, iar cel mai bun să câştige.

Dinamo poate să prindă o zi bună şi poate câştiga cu orice adversar din Liga 1. Au jucători periculoşi, precum Grozav, Nistor…dar eu mă bazez pe echipa mea şi pe jocul colectiv pentru acest meci. Mai avem mult de muncă până când vom arăta aşa cum îmi doresc eu. Cred însă în jucătorii mei şi chiar dacă am fost dezamăgit de meciul de la Voluntari sunt mulţumit de felul în care muncim”, a declarat Dorinel Munteanu într-o conferință de presă.

  • Cei doi foşti mari fotbaliști au strâns împreună 217 meciuri în tricoul primei reprezentative. Interesant, debutul lui Munteanu la naţională a avut loc pe 23 mai 1991, în Norvegia – România 1-0 (selecţioner Mircea Rădulescu), partidă în care actualul tehnician al dinamoviştilor a evoluat pentru ultima oară sub tricolor.

vivre.ro

Cea mai recentă confruntare directă: 19 mai 2018, Concordia – Dinamo 0-4 (Palic, Salomao dublă, Pesic).

ECHIPELE PROBABILE

Concordia: Greab – G. Matei, Leca, A. Marc, Bărboianu – Prepeliţă, Gorobsov – Ivanovici, Bawab, R. Deaconu – Batin.

Dinamo: Penedo – Corbu, Katsikas, Ciobotariu, Popovici – Cooper, Nistor – Sorescu, Grozav, Salomao – Popa

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

Concordia – 27 ani;
Dinamo – 25 ani şi o lună.

Reclame