AVANCRONICĂ: Dinamo București – Gaz Metan Mediaș

Liga 1 revine în acest weekend, iar Dinamo joacă pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș în etapa a 16-a a Ligii I, astăzi, de la 20:30. Confuntarea va avea loc pe Stadionul Dinamo.

elefant.ro

Dinamo și Gaz Metan Mediaș s-au întâlnit de 26 de ori până în prezent în toate competițiile. Dinamo a câștigat 10 din cele 12 confruntări directe de acasă. Celelalte două meciuri s-au terminat la egalitate.

Cu 17 puncte, „câinii” au trecut cu bine peste derby-ul cu FCSB, care s-a terminat la egalitate, scor 1-1, în fața a 21.763 spectatori. Golul „alb-roșilor” a fost marcat de portughezul Diogo Salomao, în minutul 40 din penalty.

Echipa antrenată de Mircea Rednic, traversează o perioadă destul de bună, având 4 rezultate pozitive la rând, 3 remize și 1 victorie, victoria venind cu Voluntari, în deplasare, dintr-un penalty primit în prelungirile partidei.

Pesic și Nistor nu sunt complet refăcuți de după accidentare, ei fiind și lăsați în afara lotului pentru acest joc.

„Nu avem probleme medicale, dar am decis ca Pesic şi Nistor să nu facă parte din lotul de mâine, nu am vrut să risc deşi ei vor să joace, dar ne aşteaptă trei meciuri grele. În rest toată lumea e bine şi aşteptăm cu mare drag meciul de mâine. Sper ca această perioadă să ne fi prins bine. Trei dintre jucătorii nou veniţi vor face parte din lot. Ştim cât de important este meciul cu Gaz Metan, au reuşit să formeze un grup bun, au o echipă cu o posesie bună, sunt bine aşezaţi în teren şi au şi jucători care pot face diferenţa. Nu e de mirare că sunt pe locul pe care sunt acum. La Mediaş e antrenor bun, nu are presiunea publicului, nici a conducerii, e liniştit şi rezultatele au venit. Mediaşul îşi merită locul în clasament pe care îl are acum”, a declarat Mircea Rednic în conferința de presă, premergătoare partidei.

De partea cealaltă, echipa antrenată de Mihai Teja nu a marcat în trei din ultimele patru deplasări, având cel mai slab atac pe teren străin: 4 goluri înscrise în 7 meciuri. Ardelenii au învins-o cu 2-0 pe FC Voluntari în etapă precedentă, dar victoria a fost adusă de doi jucători defensivi, Fofana și M. Constantin.

Fundașul central Iulian Cristea, unul dintre jucătorii importanți, este suspendat din cauza cumulului de cartonașe galbene.

Palmares Liga 1 Dinamo vs. Gaz Metan Mediaș: 24 jocuri, 14 succese Dinamo, 4 victorii Gaz Metan Mediaș și 6 remize.

Echipe probabile

Dinamo: Penedo, Popovici, Katsikas, Popescu, Corbu, Gomelt, Salomao, Sorescu, Cooper, Hanca, D. Popa.

Gaz Metan Mediaș: Plesca, Cretu, M. C-tin, Diallo, Trif, Fofana, Luis Aurelio, Olaru, Ivanov, Ely, Fortes.

Reclame