Un fost jucător important în Ștefan cel Mare a analizat situația de la Dinamo: „Eu îmi doresc să prindă play-off-ul”.

Fostul internațional Florin Cernat a a primit premiul pentru excelenţă în sport în cadrul Galei Fotbalului Românesc, iar la final, fostul mijlocaş a vorbit despre situaţia echipei care l-a lansat spre fotbalul mare, Dinamo.

elefant.ro

Acesta a precizat că speră ca roş-albii să se califice în play-off în ciuda formei slabe pe care o traversează.

„Să ştii că am avut un pic emoţii. Mai multe am avut aici decât am avut pe teren. Azi, dacă nu ai emoţii, înseamnă că nu simţi ceea ce faci.

Au fost foarte multe momente frumoase. În primul rând îmi aduc aminte când am semnat cu Dinamo, îmi aduc aminte când am debutat în fotbal, îmi aduc aminte când am debutat în Champions League… adică sunt foarte multe momente de care îmi aduc aminte cu drag.

În primul rând am o amintire foarte neplăcută (n.r. cu Valeri Lobanovski), când s-a întâmplat ce s-a întâmplat la Zaporoje. Ăla a fost ultimul lui meci în viaţă. În minutul 89-90, atunci s-a întâmplat. Din păcate nu au mai putut să facă nimic medicii.

elefant.ro

Îmi aduc aminte, la un meci, cred că era al doilea meci al meu la Harkov, şi la pauză m-a certat că coboram prea mult în apărare. Şi nu înţelegeam, pentru că ştiam că trebuie să fac şi faza defensivă. Cât o făceam eu atunci, pentru că eu nu prea am fost cu faza defensivă, mai mult pe atac. Însă mi-a zis la pauză că dacă mai trec o singură dată linia de centru înapoi, mă scoate afară. Am fost cel mai fericit, pentru că nu trebuia să mai alerg aşa mult, trebuia numai pe atac să fiu.

Eu îmi doresc să prindă play-off-ul. Dacă în play-off nu sunt echipele care au în spate ani grei de fotbal, iar Dinamo e până la urmă un brand, ca FCSB sau CFR, parcă nu e play-off-ul ok dacă nu sunt aceste echipe acolo. Când zici play-off, zici echipele de top. Şi eu zic că Dinamo e una dintre ele”, a declarat Florin Cernat pentru Telekom Sport.

  • După un sezon la Dinamo, Cernat se transfera în Ucraina, în 2001, la Dinamo Kiev, unde a avut şansa să lucreze cu marele Valeri Lobanovski.
Reclame