Sărbătoritul zilei, Ionuţ Lupescu are încredere în Rednic. Ce spune despre o posibilă revenire în Ștefan cel Mare

Adunare generala FRF. 25.01.2010.

Ionuţ Lupescu, fostul mare internaţional, a împlinit duminică 50 de ani. „Kaiserul” la vârsta de 14 ani, în 1982, a făcut pasul la juniorii lui Dinamo. A fost o surpriză pentru mulţi dintre cunoscuţii familiei, pentru că Ionuţ este fiul lui Nicolae Lupescu, unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria Rapidului.

elefant.ro

Fost candidat la președinția FRF, în aprilie 2018, Ionuț Lupescu spune că îl tentează să managerieze în viitor o echipă, dar asta nu se va întâmpla în Romania.

„Mă simt bine, lângă familie și prieteni. Diseară voi sărbători cu toți cei care mă înconjoară. Eu știu doar foatbal, pentru că l-am urmat pe tata. Am făcut cam tot în fotbal, să vedem ce va urma în următorii 10 ani…vor fi foarte interesanți.

La 32-33 de ani m-am retras și ziua mea de naștere era în timpul unei etape sau a unui meci din Cupă. Nu prea am petrecut în timp ce am fost fotbalist.

Sigur că știu ce se întâmplă la Dinamo și sper ca Mircea Rednic să reușească.

Probabil ca în străinătate voi manageria un club, nu în România. În Romania sunt prea mulți specialiști…”, a declarat Ionuț Lupescu, pentru Digi Sport.

Cea mai mare parte a carierei a lui Lupescu, a fost legată de clubul Dinamo. Debuta în alb-roşu în 1986, la numai 18 ani şi avea să rămână în Ştefan cel Mare până în vara lui 1990, când după revenirea României la un turneu final de Campionat Mondial după 20 de ani, a semnat cu gruparea germană Bayer Leverkusen, unde a stat şase sezoane şi a jucat 184 de meciuri.

melimeloparis.ro

În carierea sa de jucător Ionuţ Lupescu a adunat două titluri şi trei Cupe ale României cu Dinamo şi o Cupă a Germaniei cu Leverkusen, dar atât cu Dinamo, cât şi cu aspirinele Bayer s-a aflat aproape de fericire, adică a ajuns până în semifinalele Cupei Cupelor cu Dinamo, eliminată de Anderlecht, respectiv ale Cupei UEFA. La naţională a jucat 74 de meciuri şi a marcat şase goluri, cele mai multe, două, în acel România – Ţara Galilor 5-1 de la Bucureşti, în 20 mai 1992. Are două participări la CM, 1990 şi 1994 şi două la Euro, 1996 şi 2000, sub tricolor.

Ionuţ Lupescu a lucrat timp de aproape un deceniu în organismele forurilor internaţionale, ultima dată înainte de a încerca să revină în România pentru a se bate pentru preşedinţia Federaţiei, activând în Comisia Tehnică a UEFA, de unde în 2017 şi-a dat demisia, condiţie obligatorie pentru a putea participa la alegeri. O lovitură grea a primit-o spre sfârşitul anului 2017, decesul tatălui său, survenit în timp ce se afla în campanie, la Târgu Jiu.

Reclame