AVANCRONICĂ | Astra Giurgiu – Dinamo București

Ultima rundă din Liga I din acest an le aduce faţă în faţă pe Astra Giurgiu şi pe Dinamo, astăzi, de la ora 20:00. Partida se va disputa pe stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu.

vivre.ro

Prima partidă a avut loc pe 12 septembrie 1998, Dinamo – Astra 2-0, goluri Jean Vlădoiu şi Adi Mihalcea. Pe băncile tehnice s-au aflat Cornel Dinu, respectiv Gabi Stan.

  • Astra vs Dinamo în Liga 1: 33 jocuri – 12 victorii Astra – 10 remize – 11 succese Dinamo.

Dinamo are parte de cea mai proastă linie de clasament din era modernă a fotbalului. Cu cinci victorii, şapte remize şi opt înfrângeri, echipa din Ştefan cel Mare se regăseşte pe poziţia a 11-a în clasament şi nu e de mirare că a schimbat deja trei antrenori. Sezonul a început cu Florin Bratu pe bancă, apoi, acesta a fost înlocuit cu Claudiu Niculescu, pentru ca, după numai câteva etape, acesta să îi lase locul lui Mircea Rednic. Chiar și așa, victoria din ultima etapă, 3-0 acasă cu CSU Craiova, poate să le fi dat noi aripi „câinilor” în cursa către vârful clasamentului.

Mai mult, dinamoviștii vor fi foarte motivaţi, pentru că nu au uitat înfrângerea cu 0-2 din sezonul trecut de la Giurgiu, din ultima etapă, care a dus la ratarea calificării în play-off.

Mircea Rednic are doua absente importante, Dan Nistor și Diogo Salomao nu pot evolua. Primul este accidentat, iar Salomao este suspendat din cauza cumului de cartonașe.

„E ultima etapă, cea mai importantă. După meciul cu Hermannstadt am avansat în grafic, dar acum avem nevoie de cele trei puncte pentru a rămâne în lupta pentru calificarea în play-off. Legat de lot, Nistor este accidentat, la care se mai adaugă şi Montini, care are o uşoară inflamaţie, sper ca doctorul să rezolve până mâine şi să poată să joace, şi Salomao, suspendat. Ne-am simţit foarte bine şi la antrenamente după o victorie de moral cu o echipă foarte bună, pe care trebuie să o uităm însă.

Mâine jucăm cu o echipă care practică un fotbal bun. Sunt sigur că-şi joacă şansa lor pentru că şi ei au obiectivul de a juca în play-off. Eu mă gândesc doar la meciul de mâine şi apoi urmează o altă pregătire. Văzând şi celelalte meciuri şi echipe, eu zic că incă se joacă lupta pentru play-off, dar e clar că dacă nu vom câştiga mâine şansele vor fi mai mici. Ţinând cont de condiţii, eu cred că ar fi fost bine să nu se joace pentru că nu este nici spectacol.

Sigur vor fi condiţii grele pentru că am înţeles că va mai ninge, nu e uşor de jucat, dar terenul va fi greu pentru ambele echipe şi cea care se va adapta mai repede va avea câştig de cauză. Sunt sigur că vor veni suporteri la stadion chiar dacă jucăm joi și nu în weekend. Și la meciul cu Craiova s-a văzut că suporterii au fost alături de echipă”, a declarat Mircea Rednic la conferinţa de presă.

sursă video: fcdinamo.ro

Startul ezitant de sezon este istorie la Astra, care pare să fi renăscut sub comanda lui Costel Enache. Fosta campioană din Liga I a revenit în lupta pentru calificarea în play-off, după ultimele rezultate. Acum se clasează pe poziţia a şasea, cu 28 de puncte acumulate, la fel ca prima echipă de sub linia de şase, Gaz Metan Mediaş.

Oficialii Astrei Giurgiu își mențin decizia de a fixa prețuri mari la bilete pentru duelul de joi cu Dinamo asadar suporterii oaspeților vor trebui să plătească 50 de lei pentru un tichet, un preț neobișnuit de ridicat pentru meciurile din România.

„Ne propunem cele trei puncte, ne propunem victoria, asta fără a scoate din context respectul faţă de adversarul şi momentul bun în care sunt acum. Nu de adversar îmi fac eu griji. Eu mă gândesc la jucătorii mei şi sunt convins că, şi cu lipsurile pe care le avem, avem forţă şi grupul este puternic. Sper într-o mobilizare bună, într-o conştientizare a momentului şi a importanţei din jocul de mâine şi, ca atare, să văd o echipă unită, o echipă muncitoare, responsabilă şi determinată.

Foarte inspirat. Am văzut şi execuţiile şi demarcările… A fost un meci extraordinar pentru Montini. Dar eu cred că trebuie remarcaţi şi fundaşii mei, pentru că şi ei fac meciuri bune. Şi am încredere că vom găsi mijloacele să îl oprim.

De la locul 5 în jos, toţi ne batem pentru play-off. Punctele sunt puţine între noi, lupta e deschisă, mai sunt încă destule etape şi nimic nu e clar pentru absolut nimeni. E lucrul care ne obligă să ne batem, să luptăm până la capăt şi să fim foarte eficienţi. Asta înseamnă un pic mai mare responsabilitate defensivă şi eficienţă ofensivă, care eu nu prea am ce să le reproşez băieţilor”, a declarat Costel Enache, într-o conferinţă de presă.

În clasament, diferenţa dintre cele două echipe este de șase puncte. Astra se află pe locul șase, cu 28 de puncte, iar Dinamo pe 11, cu 22 de puncte.

Cea mai recentă confruntare directă: 14 septembrie 2018, Dinamo – Astra 1-2 (Subotic / Alibec, Moise).

Formula probabila: Mutiu- Sorescu, Popescu, Grigore, Corbu- Atmane, Gomelt- Zenke, Pesic, Hanca- Montini

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

Astra – 24 ani şi 11 luni;
Dinamo – 25 ani şi 6 luni.

Reclame