Mihai Popescu s-a calificat în optimile Cupei Scoţiei cu echipa St. Mirren

Mihai Popescu a fost împrumutat de Dinamo până la vară în Scoția, la St. Mirren. Fundașul central în vârstă de 25 de ani, s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale Cupei Scoţiei.

StarShinerS.ro

Cu Mihai Popescu integralist, formația scoțiană, St. Mirren a învins în 16-imi echipa Alloa Athletic, scor 3-2, după ce a fost condusă cu 2-0. Alloa a marcat prin Trouten ’26 şi Cawley ’34. Pentru St. Mirren au marcat Cooke ’68, Erhahon ’85 şi McAllister ’87.

Echipa lui Popescu a jucat în inferioritate numerică din minutul 28, când a fost eliminat Bradley Lyons.

Prezentat săptămâna trecută, la 11 ianuarie, fostul fundaş de la Dinamo a vorbit despre prima sa experienţă într-un campionat străin şi le-a promis fanilor că va da totul pentru a face meciuri bune: ”Este prima mea experienţă în străinătate şi cred că este una bună pentru mine. Este o oportunitate bună pentru cariera mea. St. Mirren este o formaţie bună în Scoţia şi sunt fericit să fiu aici. Mă voi pregăti bine la antrenamente şi sper să fac jocuri foarte bune ca să ajut echipa”, au fost primele cuvinte ale lui Popescu.

„Mihai este la o vârstă la care vrea să dea lovitura. Poate să fie un jucător important pentru noi în acest sezon. Are o mulțime de jocuri în spatele lui și o mare experiență într-o ligă foarte dificilă”, a declarat Oran Kearney, antrenorul echipei.

Mihai Popescu a bifat 13 meciuri pentru Dinamo în actualul sezon, în care a reușit să înscrie de două ori. În total, Mihai Popescu are 39 de meciuri pentru echipa din Ștefan cel Mare. În cariera sa, fundașul central a mai evoluat la Dunărea Călărași, ACS Berceni și FC Voluntari.

St. Mirren se află, după 21 de etape, pe locul al 11-lea din 12 în Premiership, la două puncte avans de ultima clasată, Dundee FC. În Scoţia, Mihai Popescu va da peste echipa antrenată de Steven Gerard, Glasgow Rangers, care este a doua clasată, la egalitate cu liderul Celtic, care are un meci mai puţin disputat.

Reclame