Dinamo începe să spere la play-off! „Câinii” lui Rednic aduc prima victorie în 2019

„Internazionale” Dinamo, aşa cum a fost poreclită de Florin Răducioiu, a debutat în noul an cu o victorie împotriva celor de la Poli Iaşi, după un meci pe care ”câinii” l-au controlat încă de la început.

StarShinerS.ro

Mircea Rednic a schimbat radical echipa în această pauză de iarnă, astfel că a trimis în teren nu mai puţin de patru jucători veniţi la echipă la începutul acestuia an: Sean McDermott, Linas Klimavicius, Ioan Filip şi Reda Jaadi.

Meciul a început în forţă, iar Mattia Montini a deschis scorul în minutul 7, după un asediu al echipei lui Rednic la poarta lui Denis Rusu. Atacantul italian a marcat cu capul din careu, astfel că şi-a trecut în cont a cincea reuşită în tricoul alb-roşu. Simon Zenke putea face rapid 2-0, dar a trimis pe lângă poartă din poziţie ideală şi tabela a rămas intactă. ”New Dinamo” arăta bine, iar suporterii au prins curaj. Totuşi, play-off-ul este, în continuare, departe.

După primele 20 de minute au început să apară şi primele greşeli. Defensiva ”câinilor” a fost pusă la respect de un Patrick Petre care a venit hotărât să câştige pe stadionul echipei unde a făcut junioratul şi unde tatăl său a scris istorie. Totuşi, dinamoviştii s-au redresat repede şi l-au blocat pe micuţul şeptar al ieşenilor înainte ca acesta să ajungă în faţa lui McDermott. Montini a fost ”eroul” şi totodată ratangiul primei reprize. Mai întâi, putea face 2-0 în urma unui contraatac, dar nu l-a putut învinge pe Denis Rusu cu un şut din afara careului. Apoi, nu a reuşit să profite de o gafă în apărarea moldoveană, şutând puţin peste poarta unui Rusu rămas fără replică. Horaţiu Feşnic punea punct primei reprize. Dinamo avea avantaj pe tabelă iar speranţele la play-off s-au reaprins în Ştefan cel Mare.

teamdeals.ro

Echipa lui Rednic a început agresiv şi după pauză. Deian Sorescu s-a distrat cu apărarea lui Poli Iaşi şi a trimis în centru din alunecare, dar Montini nu a fost ”la post” pentru a relua în poarta lui Rusu. A venit şi rândul moldovenilor să îi pună în pericol poarta lui McDermott. În minutul 55, Cioinac a tras puternic de la distanţă, dar goalkeeper-ul irlandez a fost pe fază şi a reţinut fără probleme. Mustoe a debutat şi el în tricoul lui Dinamo, ”Puriul” introducându-l în locul lui Rachid Ait-Atmane, astfel că Rednic părea că are de gând să apere rezultatul. Tot ”câinii” au avut marile ocazii, prin Sorescu, Nistor şi Ricardo Grigore, care s-au întrecut în ratări şi au păstrat tensiunea în tribune.

Scăpat din marcaj, acelaşi Mattia Montini a reuşit ”dubla” în minutul 69, din pasa unui Dan Nistor care a trecut prea uşor de o apărare ”adormită” a Iaşiului. Vârful adus de Mircea Rednic din Serie C a bifat un nou meci perfect după cel cu Craiova în care a reuşit hat-trick-ul şi a adus trei puncte importante pentru echipa din ”Ştefan cel Mare” aflată atunci în ”secetă”. Daniel Popa a închis tabela în ultimul minut, din pasa aceluiaşi Dan Nistor, şi a pus capăt unui meci perfect făcut de ”câini”.

S-a terminat 3-0 şi Dinamo profită din plin de rezultatele favorabile obţinute de celelalte contracandidate pentru play-off. În meciul următor, elevii lui Rednic se vor deplasa la Sfântu Gheorghe, pentru un duel important cu Sepsi, o altă echipă cu şanse reale de a termina sezonul regulat în primele şase echipe.

Reclame