AVANCRONICĂ | Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Dinamo Bucureşti

Sepsi Sf. Gheorghe și Dinamo se întâlnesc astăzi, în etapa a 23-a a Ligii I, de la ora 20:00. Sepsi se află pe locul 6 în clasament, cu 33 de puncte, în timp ce Dinamo ocupă poziția a 11-a, cu 25 de puncte.

bestkids.ro

Primul meci a avut loc pe 21 august 2017, Dinamo – Sepsi 1-0. Golul a fost marcat de Sergiu Hanca, dintr-un penalty scos de Valentin Costache (antrenori Cosmin Contra / Valentin Suciu).

Sepsi Sf. Gheorghe și Dinamo s-au întâlnit de cinci ori până în prezent. În cele două meciuri jucate pe terenul lui Sepsi s-au înscris minim două goluri. Diseară, Sepsi OSK poate ajunge pe locul 4 daca o bate pe Dinamo. Covasnenii au 33 de puncte și un meci mai puțin decât Astra și Viitorul, care au cate 35, respectiv 34 de puncte. Dinamo București, are 25 de puncte și trebuie să câștige absolut toate meciurile până la final pentru a mai spera la play-off. În același timp, adversarele echipei lui Rednic trebuie să se încurce.

Dacă Sepsi o invinge pe Dinamo, „câinii” ar mai putea să o ajungă din urmă doar pe Viitorul, distanța cu 3 meciuri înaintea finalului sezonului regulat fiind de fix 9 puncte. Totuși, Viitorul are avantajul întâlnirilor directe (0-1 si 4-1), ceea ce înseamnă că Dinamo nu ar putea să treaca peste Viitorul în clasament la egalitate de puncte!

Pe de alta parte, dacă Dinamo bate la Sfantu Gheorghe poate spera în continuare. Cu maximum de victorii, „câinii” pot face 37 de puncte.

Sepsi Sf. Gheorghe vine după eșecul (2-4) în fața ultimei clasate FC Voluntari. Covăsnenii păstrează, totuși, o poziție bună în perspectiva calificării în play-off. Are cu 4 puncte mai mult decât următoarele trei echipe din clasament: FC Botoșani, FC Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș.

Echipa antrenată de Eugen Neagoe are o mentalitate ofensivă pe teren propriu indiferent de advers. Cu siguranță va ataca din primul minut al meciului cu Dinamo, încercând să profite de lipsa de omogenitate a defensivei adverse.

„Foarte important e să se ajungă la joc. La ora jocului, ei să ajunga la stadion. Cei de la Dinamo au ultima șansă și dacă nu câștigă mâine, nu mai au nicio șansă, nici teoretic nu mai au șanse la play-off”, a declarat în conferința de presă, Eugen Neagoe, antrenorul de la Sepsi.

  • Tehnicianul nu poate conta pe mijlocașul Istvan Fulop, care este accidentat.

Echipa antrenată de Mircea Rednic a preluat modelul unor echipe din fotbalul puternic. Manchester United și Lazio au mers cu trenul pentru deplasarile de la Londra și Roma.

„Meciul de sâmbătă este foarte important pentru noi, e bine să avem continuitate. Am analizat adversarul, dar nu după meciul pe care l-a avut la Voluntari. Cei de la Sepsi au demonstrat că au o echipă bună, bine organizată, cu jucători care pot face diferenţa. Neagoe este foarte exigent, ştie să îşi pregătească echipa. Suntem conştienţi că ne va aştepta un meci foarte greu, e şi un interes foarte mare în jurul acestei partide. La noi lucrurile sunt clare, important este să câştigăm cele patru meciuri care ne-au rămas, nu avem altă soluţie dacă vrem să mai sperăm la un loc în play-off”, a spus Rednic în conferința de presă, premergătoare meciului.

Lotul dinamoviștilor a pleca vineri după-amiază, cu trenul, spre Brașov. „Şi eu voi merge cu trenul, cu băieţii, întotdeauna fac deplasarea cu ei. Este mult mai lejer, în 30 de ani nu suntem în stare să facem o autostradă de câteva sute de kilometri, îţi baţi joc de oameni să stai 7 ore în trafic. Nici nu îmi aduc aminte de când nu am mai mers cu trenul în România. La Hunedoara mergeam numai cu trenul, rar cu maşina. Va fi mult mai lejer, nici stresul nu e acelaşi. Eu prefer să mergem cu trenul decât să stăm 7 ore în autocar. Pot să îmi fac şi antrenamentul, deşi nu ştiu care este situaţia acolo. Nu ne e frică de gripă, ne punem măşti, ne dăm cu spirt şi ne spălăm de 10 ori pe mâini până ajungem acolo. Eu nu sunt superstiţios, vom merge cu trenul atunci când e nevoie şi acum este foarte indicat, ţinând cont de situaţia care este pe Valea Prahovei.

demax.ro

Şi pentru băieţi este mult mai relaxant pentru că în trei ore suntem acolo”, a mai spus Mircea Rednic.

  • Dinamo nu are probleme de lot.

ECHIPE PROBABILE:

Sepsi: Niczuly, De Moura, Viera, Jovanovic, Sato, Velev, Ad. Rus – Hamed, Vașvari, Fl. Ștefan, Tandia.

Dinamo: McDermott, Sorescu, Klimavicius, Grigore, Aliji, I. Filip, Nistor, Mustoe, Zenke, Montini, Jaadi.

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

Sepsi OSK – 25 ani şi 10 luni;
Dinamo – 25 ani şi 4 luni.

2 gânduri despre &8222;AVANCRONICĂ | Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Dinamo Bucureşti&8221;

Lasă un răspuns