Nu renunţă! Mircea Lucescu a vorbit despre plecarea de la naţionala Turciei | Vezi ce planuri de viitor și-a propus

Mircea Lucescu (73 de ani) şi-a încheiat conturile cu naţionala Turciei şi spune că-şi va lua vacanţă până în vară, când va fi dispus să preia o echipă de club.

StarShinerS.ro

Legendarul antrenor, dar și jucător al clubului Dinamo, spune că mai avea contract până în vară, dar a ales să nu-l ducă la capăt pentru a-i da şansa noului selecţioner să pregătească preliminariile EURO 2020, care încep în luna martie: ”Vreau să vă spun că nu sunt nici demis, nici eu nu am cerut să fiu demis. A fost o înţelegere foarte clară, eu mi-am încheiat mandatul pentru care am fost chemat acolo. Am construit o echipă tânără, nouă, începe o nouă competiţie acum, eu aveam contractul până în vară. Nu e corect nici din partea mea, din punct de vedere profesional, să încep o competiţie şi după să îl las pe altul. Ştiu ce am păţit şi eu când am preluat. Am avut o discuţie cu preşedintele Federaţiei şi am spus că e mai bine în aceste condiţii, dacă nu se prelungeşte contractul pe toată perioada preliminariilor, e mai bine să mă retrag şi să vină altcineva.

Am preluat o echipă cu o medie de vârstă de 29 de ani, am ajuns la 23. Am avut şi rezultate bune, adică am bătut Croaţia, am bătut în Suedia, am bătut Irlanda, am bătut Iran. Am făcut multe meciuri nule, dar ţinânt cont că e o echipă complet tânără, jucători care din cauza situaţiei existente în fotbalul turcesc, unde pot să joace toţi străinii. Şi duminică am fost la un meci al lui Galatasaray, erau 11 străini, niciun jucător de echipa naţională. Cu toate echipele din Istanbul se petrec aceleaşi lucruri.

Acesta este adevărul, campionatul Turciei are o medie de vârstă foarte ridicată. Jucătorii tineri doar într-o proporţie de 6% sunt promovaţi din propriile academii. Şi pentru antrenor e foarte greu, atunci când preşedinţii cumpără jucători cu nume, la 31, 32 de ani, care au un CV. E greu pentru un antrenor să introducă un jucător de 20 de ani, fără experienţă. Asta a făcut să producă un gol de performanţă la echipa naţională. Am fost obligat şi de situaţie să fac modificări, dar în acelaşi timp, e ceea ce mi-au cerut, să împrospătez şi să întineresc echipa.

Nu poţi să beneficiezi de sprijin, pentru că ce se întâmplă cu presa turcă. Fiecare club mare are o parte a presei. Între ele nu se atacă niciodată, dar când e vorba de echipa naţională unde nimeni nu o sprijină, toată lumea e pe echipa naţională, acolo pot să se dezlănţuie.

M-am dus cu sufletul. E o mare eroare, o mare eroare. Dar m-am dus şi cu convingerea că se poate face treabă. Şi o să vedem mai departe ce se va întâmpla cu aceşti băieţi”, a declarat Mircea Lucescu pentru Telekom Sport.

„Il Luce” mai spune că din vară este dispus să preia un alt club, dar exclude însă varianta revenirii în fotbalul românesc.

”(n.r. Când intenţionaţi să preluaţi o echipă de club? Acum sau în vară?) Nu, în niciun caz. La vară. Îi voi urmări cu simpatie pe băieţii ăştia promovaţi. Numai că, din păcate, sunt tineri şi au nevoie de timp. Au nevoie de experienţă. Timpul nu ţi-l dă nimeni. Eu zic că nu am jucat rău, toate meciurile am fost la…. S-a schimbat şi stilul de joc, am dominat celelalte echipe, am avut şi şanse. Am ratat mai ales din cauza acestui fapt, că nu am reuşit să organizăm jocul la nivelul la care mi-aş fi dorit eu. Cum spuneam, erau jucători din 20 de cluburi diferite, de la niciun club nu erau doi jucători. Fiecare venea cu problemele lui, trei zile sunt prea puţine pentru a pregăti un meci internaţional, prea puţin.

demax.ro

(n.r. În ce zonă vă vedeţi din vară? China, zona arabă, Turcia, Ucraina, unde?) Deocamdată, vreau să mă bucur de următoarele zile şi să mă bucur de succesul lui Răzvan. Vom vedea, nu duc lipsă de propuneri. Nu duc lipsă, depinde doar de mine dacă voi fi sănătos. Şi al doilea lucru, depinde doar de mine, dacă voi simţi că am aceeaşi pasiune pe care am avut-o până acum. Dacă mai am această forţă să îl capacitez pe altul. Dacă toate astea se combină, atunci poate mă gândesc să mai iau încă o echipă pentru un an, doi. Mi-e greu să stau. În rest, vom vedea ce se întâmplă. Totul e posibil”, a declarat Mircea Lucescu pentru sursa mai sus citată.

Reclame