VIDEO | “Țețe” Moraru, totul despre cariera fotbalistică. Află cum a ajuns la Dinamo

Unul dintre cei mai mari goalkeeperi din istoria României a dezvăluit în cadrul emisiunii “Top Interviu”, cum s-a produs mutarea sa din Ghencea în Ștefan cel Mare și multe alte amănunte din întreaga sa carieră.

evomag.ro

A jucat, mai întâi, pentru Steaua, dar a avut marile satisfacţii în tricoul lui Dinamo. Dumitru Moraru a ajuns în „Ştefan cel Mare” la 25 de ani, după ce unii consideraseră că s-a ratat în Ghencea. În „haită” şi-a relansat cariera (1981-1989), fiind şeful vestiarului, alături de Ioan Andone.

“Am ajuns la Dinamo, prin insistențele lui Cornel Dinu și în acea perioadă a mai venit cu mine Nicușor Vlad și Costel Orac. Dinamo, avea un nucleu deja format.

Mircea Rednic a venit primul de la Hunedoara, apoi Andone. Când a venit Lucescu, i-a adus pe Mateuț și pe regretatul Michael Klein”, a povestit “Țețe”.

Înainte să joace 8 ani pentru Dinamo, Ţeţe Moraru a stat 4 sezoane în curtea Stelei. La debutul în Liga I a avut parte de un duel chiar împoriva viitoarei sale echipe, Dinamo.

“Am ajuns la Steaua întâmplător, pentru că noi, înainte de meciul cu Germania am făcut un cantonament de o lună de zile la Piteşti. Am jucat două meciuri amicale cu Turcia şi unul cu Brazilia. Naţionala de juniori a Braziliei. Atunci mâncam la ei la club, nu mâncam la hotel şi au avut un conducător celebru, Puiu Rapaport FC Argeş. Şi m-a luat, m-a vrăjit, mi-a dat 10.000 de lei şi am semnat pentru Piteşti. Din vară să mă duc la ei. Bineînţeles că am ajuns cu banii acasă, când au văzut mama cu tata, săracii, 10.000 de lei, au crezut că i-am furat până le-am explicat. Dar între timp fiind antrenor secund şi antrenor cu portarii al lotului, nea Ţopică Voinescu m-a pus să semnez şi cu Steaua. A spus că dacă nu semnez mă trimite la Vânju Mare militar. Şi de frică am semnat şi cu ei. Şi până la urmă s-au înţeles cu FC Argeş, le-am dat banii înapoi, bineînţeles, şi m-am dus la Steaua” şi-a adus aminte fostul goalkeeper al naţionalei.

  • Dumitru „Țețe” Moraru a îmbrăcat tricoul alb-roșu de 212 ori.
  • Trei campionate câştigate are cu Dinamo.
  • A adunat 39 de selecții la echipa națională de fotbal a României, pentru care a jucat la Euro 1984.
  • În sezonul 1982-1983 a fost desemnat cel mai bun portar din campionatul intern.

Un gând despre &8222;VIDEO | “Țețe” Moraru, totul despre cariera fotbalistică. Află cum a ajuns la Dinamo&8221;

  1. Tete, a fost,după părerea mea, cel mai bun portar, roman, din istorie.Avea cel mai frumos fizic, din lume.O minune de fotbalist.Ii doresc tot binele din lume.

Lasă un răspuns