VIDEO | Ionel Ganea îi desființează pe Mihai Teja și Edi Iordănescu: „Atât timp cât nu ai un nume în fotbal este foarte greu să te respecte jucătorii”

Ionel Ganea, 45 de ani, este cunoscut drept unul dintre cele mai directe personaje din fotbalul românesc. Fostul dinamovist îi desființează pe Mihai Teja și Edi Iordănescu!

Ganea susține că cei doi antrenori nu ar fi trebuit să primească șansa de a pregăti echipe din Liga 1 și a explicat de ce. Fostul internațional este de părere că Mihai Teja a ajuns antrenorul FCSB-ului pentru că a avut relații bune cu Gigi Becali, iar pentru Edi Iordănescu a intervenit Anghel Iordănescu, fostul selecționer al echipei naționale a României.

„La Steaua nu există stabilitate din niciun punct de vedere, chiar dacă patronul are bani. Nu știe să gestioneze situația. Inclusiv antrenorul pe care l-a adus nu a jucat fotbal la profesioniști niciodată. Acum toți caută scuze că a fost bolnav, că a fost așa. A ajuns acolo dintr-un anturaj, să zic așa.

Noi vorbim de profesionism, nu vorbim de amatorism sau de copii sau juniori. Când te duci la școala de antrenori se spune clar că trebuie să fi fost jucător în Liga 1, să fi avut meciuri în Liga 1, să fi jucat la nivel internațional, dar în România totul se face pe relații de prieteni, se rezolvă.

Atât timp cât nu ai un nume în fotbal este foarte greu să te respecte jucătorii în vestiar. Îți va fi foarte greu să te impui, poți avea tu filosofie, să fi lucrat cu nume importante, dar dacă nu ai un nume, jucătorii nu te vor respecta”, a declarat „Ganezul” la ProSport LIVE.

ATAC LA EDI IORDĂNESCU: „Edi Iordănescu a fost jucător de tenis de picior şi făcea chefuri de chefuri până la 30 şi ceva de ani. Când a văzut că nu mai are ce să facă, s-a făcut şi el antrenor, că îl avea pe taică-su mare antrenor, cu relaţii şi aşa mai departe… Ce a jucat? (n.red. Iordănescu jr. a jucat la Steaua). Nu are niciun joc în Liga 1! Dacă are unul, are din greşeală.(n.red. – şi-a demonstrat valoarea la câteva echipe) – Normal că demonstrezi când ţi se pune totul pe tavă şi eşti împins de la spate.

(n.red. – Edi Iordănescu are un meci jucat la Steaua în Liga I în sezonul 1995 – 1996) –Păi un meci, tu ştii câte meciuri trebuie să ai ca să fii antrenor în Liga 1? E o regulă când te apuci în şcoala de antrenori, mai ales în şcoala Pro. Păi despre ce vorbim? Trebuie să fi fost jucător internaţional, trebuie să fi fost cu cel puţin “n” meciuri în Liga I.Păi îl apreciază patronii din România, dar mai rămâne de văzut cât timp“, a mai spus Ionel Ganea, la ProSport LIVE.

Ionel Ganea le-a pregătit de-a lungul timpului pe DINAMO II, Sănătatea Cluj, Universitatea Cluj, Rapid București, Dunărea Călărași și FC Voluntari. Ultima aventură a fost în sezonul actual al ligii secunde, la ACS Poli Timișoara.

  • 19 goluri în 45 de selecții are Ionel Ganea în tricpoul primei reprezentative a României.