AVANCRONICĂ | Dunărea Călăraşi – Dinamo Bucureşti

Astăzi, (24.02) începând cu ora 14:00, va avea loc duelul Dunarea Călărași – Dinamo București, din cadrul rundei a 25-a a primei ligi din Romania. Se vor duela echipele care au utilizat cei mai mulţi jucători în ediţia curentă, Dunărea – 42, Dinamo – 39.

Prima confruntare stagională s-a desfăşurat pe 22 octombrie 2018, în cadrul rundei a 12-a. Partida, arbitrată de Alexandru Tudor, s-a încheiat la egalitate, 1-1. Mediop Ndiaye a deschis scorul în minutul 22, iar Dinamo a egalat după pauză, prin Daniel Popa, în minutul 56.

Dinamo s-a împăcat cu gândul că va evolua în playoff și vine la Călărași pentru a mai pune ceva puncte între ea și echipele din spate. Rednic a adus un portar, pe Parfait Mandanda, fratele portarului lui Marseille, Steve Mandanda și a delcarat că l-ar putea arunca în luptă chiar de acum. Probabil, Rednic va miza pe Montini pentru atac și-l va ține pe bancă pe grecul Papazoglu. Sorescu va reveni în flancul drept al apărării, iar Aliji va fi readus în partea stângă a apărării. Dinamo a dat gol în fiecare meci din 2019.

„Jucătorii au fost foarte afectaţi, luni, după înfrângerea cu FC Botoşani. Nu a fost uşor. Jucătorii şi-au dorit foarte mult, toată lumea era supărată. Dar toată lumea speră, am văzut şi comentariile suporterilor şi asta este bine. Acum situaţia e clară, avem nevoie de puncte, va fi un meci interesant la Călăraşi. Sigur o să fie o atmosferă frumoasă la Călăraşi. La anul ne propunem să câştigăm trofee. Avem acum timp să pregătim sezonul următor. Preocuparea mea principală este să devenim mult mai omogeni, jucătorii noi care au venit să se pună la punct cu pregătirea fizică şi sper să reuşesc să-i integrez cât mai repede, pentru că ei pot mult mai mult decât au arătat în aceste trei meciuri, de care eu sunt responsabil sută la sută. Judecaţi-mă din acest an! Sunteţi fericiţi că Dinamo este pe locul 11? Vă e drag? Vedem după etapa asta. Ne batem să ocupăm un loc cât mai sus în acest play-out. Trebuie să luăm maximum de puncte în următoarele două meciuri şi după aia vorbim. Dar în niciun caz nu o să vorbim de retrogradare. Aţi terminat cu play-off-ul şi acum mă luaţi cu retrogradarea”, a spus Mircea Rednic înaintea deplasării la Călărași pentru partida cu Dunărea.

Dunărea Călărași este neînvinsă în 2019, în ciuda faptului că au fost schimbați mulți jucători. Echipa lui Dan Alexa a arătat bine în meciurile cu Chiajna și Voluntari. Alexa a declarat că îl include în lot și pe Gabi Iancu, fostul jucător al Viitorului și FCSB, dar, în ceea ce-l privește pe Steliano Filip, se mai gândește. Nu sunt semnalate alte absențe, doar Souda este incert. Mediop a arătat o formă excelentă și va conduce atacul Dunării, sprijinit de Ammari și Ianis Stoica. Dunărea are cel mai slab atac din Liga 1 cu 16 reușite, dar pe teren propriu a marcat de 11 ori.

”Ne aflăm înaintea unui meci important. Întâlnim o echipă de gală din fotbalul românesc. O echipă Dinamo mult schimbată în bine față de prima parte a campionatului. Ne vom mai întâlni și în play-out. Important este să obținem puncte în acest meci. Pentru noi este obligatoriu să menținem distanța față de Voluntari și Chiajna. Sunt convins că va veni foarte multă lume la stadion. Avem nevoie de sprijinul lor. Am încredere în echipa mea”, a declarat Dan Alexa la conferința de presă.

Partida va fi una specială pentru Dan Alexa, cel care a evoluat timp de trei sezoane în tricoul roş-albilor, câştigând cu aceştia titlul în ediția 2003-2004.

Echipele probabile:

Dunărea: Calancea, Vlădoiu, Luchin, Dobrosavlevici, Mendy, Bourceanu, Honciu – Stoica, Ammari, D. Benzar, Mediop.

Dinamo: McDermott, Sorescu, Klimavicius, Ciobotariu, Aliji, Filip, Zenke, Nistor, N’Diaye, R. Jaadi, Montini.

Mediile de vârstă:

Dunărea – 27 ani şi 6 luni;
Dinamo – 24 ani şi 5 luni.