AVANCRONICĂ | Dinamo București – Dunărea Călărași

Dinamo București și Dunărea Călărași se întâlnesc în prima etapă de play-out, pe 8 martie, de la ora 20:30.

Mircea Rednic i-a luat pulsul lui Dan Alexa în penultima etapă a sezonului regulat, când cei doi tehnicieni au terminat la egalitate, 0-0. „Puriul” și-a dat seama ce are de făcut pentru ca elevii săi se depășească una dintre cele mai solide defensive din Liga I și a exersat schemele câștigătoare toată săptămâna.

Este probabil ca Dinamo să revină la sistemul 4-3-3, pentru că jocul trebuie desfăcut pe flancuri. Dintre Montini și Papazoglu, sunt liderii atacului. Italianul, este favorit să joace din primul. Este important că nu lipsește niciun jucător de bază din linia mediană, astfel că Nistor poate urca des în atac și poate contribui la o victorie prin pase filtrante sau prin șuturi de la distanță.

Tras pe linie moartă, Ionuț Șerban va juca datorită clauzei din contract prin care trebuie să evolueze ca titular în cel puțin 5 meciuri pe sezon!

„Este primul meci din play-out, cu Dunărea Călăraşi, îi ştim foarte bine, am jucat acum două săptămâni cu ei, deja ne cunoaştem. Nu am reuşit niciuna dintre echipe să facem diferenţa. Medical suntem foarte bine, deci toată lumea e pregătită pentru partida de mâine. Nu ştiu dacă va fi un meci spectaculos, important este să luăm cele trei puncte. Nu va fi uşor pentru că am avut ceva probleme la meciul de la Călăraşi, am avut multe ocazii, dar nu am reuşit să înscriem, sper să o facem mâine. Suntem la patru puncte de Călăraşi şi nu avem voie să riscăm. Fiind şi primul meci acasă, trebuie neapărat să îl câştigăm.

Ne mai gândim la faptul că am ratat intrarea în play-off, dar nu avem ce să facem, trebuie să privim doar înainte. Trebuie să profităm de această perioadă. Cred că în ultimele etape s-a văzut o îmbunătăţire a jocului, o altă atitudine, mai multă ambiţie, mai multă agresivitate, responsabilitate şi asta le cer în continuare jucătorilor, să trateze fiecare meci cu maximă seriozitate”, a spus antrenorul echipei noastre, Mircea Rednic la conferința de presă.

  • Dinamo este pe locul 2 în clasamentul formei, cu 10 puncte câștigate în ultimele 5 etape, golaveraj 7-3.

„În play-out, va fi o luptă grea. Mental, cred că va fi multă presiune. Echipele care fac mai puţine greşeli vor avea câştig de cauză. Presiunea e mare pentru că, la două înfrângeri consecutive, chiar şi ocupanta locului 8 intră în hora retrogradării. Fiecare meci e ca o finală!”, a spus antrenorul Dan Alexa.

Tehnicianul Dunării are o „obsesie”: să nu primească gol. Planul i-a reușit în ultimele cinci meciuri, în care apărarea sa a cedat doar de două ori. Ultimele 3 jocuri de campionat ale călărășenilor s-au încheiat cu același scor: 0-0!

Ultimele vești îl dau pe Dinu Vamă în staff-ul Dunării, ceea ce ar crea o emulație sau, poate, ar spori șansele călărășenilor la salvarea de la retrogradare.

  • Dunărea Călărași este pe locul 8 în clasamentul formei, cu 7 puncte câștigate în ultimele 5 etape, golaveraj 3-2.

Dinamo și Dunărea Călărași s-au mai întâlnit de două ori, ambele confruntări având loc în acest campionat. A fost 1-1 în turul sezonului regulat, pe „Ștefan cel Mare”. Meciul jucat la Călărași în urmă cu aproape două săptămâni s-a terminat cu o remiză albă.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Muțiu, Sorescu, Grigore, Klimavicius, Alijii, Ait-Atmane, I. Șerban, Nistor, Zenke, Montini, R. Jaadi.

Dunărea Călărași: Calancea, Vlădoiu, Dobrosavlevici, Luchin, Mendy, Ammari, Bourceanu, Honciu, G. Enache, Souda, Mediop.