O nouă „fumigenă” în presă. „Dinamo intră în faliment”. Vezi reacția clubului nostru

În această seară pe site-ul supervizor.ro, a apărut o informație, conform căruia. Ieri, 18 martie 2019, POLITEHNICA TIMIȘOARA SA, fosta FOTBAL CLUB TIMIȘOARA SA (CUI/CIF: 18279006), firmă aflata în faliment, a depus la Tribunalul București o cerere de aplicare a Legii 85/2014 împotriva DINAMO 1948 SA (CUI/CIF: 13699971), societatea prin intermediul căreia își desfășoară activitatea (economică) echipa noastră.

Aparent, POLITEHNICA TIMIȘOARA SA a solicitat insolvența echipei lui Ionuț Negoiță, numai că DINAMO a beneficiat de o procedură de reorganizare judiciară în ultimii 5 ani și, prin urmare, va intra direct în faliment… în cazul în care solicitarea bănățenilor va fi admisa.

„Conform celui mai recent raport de activitate al lichidatorului judiciar care se ocupă de falimentul Politehnica Timișoara SA, suma pe care Dinamo ar trebui să o plătească este de minimum 270.000 euro + TVA, bani care au legătură cu transferul lui Dorin Rotariu la FCS Bruges”, se arată în sursa citată

Acțiunea bănățenilor putea fi oprită dacă cele două părți ar fi ajuns la o înțelegere, dar lichidatorul judiciar spune că lucrul acesta nu s-a întâmplat. Acum, Poli Timișoara a depus cererea de faliment.

În documentul menționat, care este întocmit în ianuarie 2019, se vorbește de mandatarea unui cabinet de avocatura și a lichidatorului judiciar “astfel încât să negocieze și să încheie o tranzactie cu clubul sportiv DINAMO 1948 SA, privind achitarea de buna-voie de către acesta din urma a unei sume de bani la o valoare cel puțin egala cu suma garantată la plată prin Acordul de Transfer inregistrat la FRF/LPF sub nr.7251/28.06.2013 și Actul Adițional la acesta, anume minimum 270.000 EUR + TVA“.

Secretarul general al clubului Dinamo, Bogdan Bălănescu a declarat pentru Radio Dinamo1948: “Suntem foarte liniștiți în aceast caz, cei de la Timișoara pot cere orice, dar nu au nici un fundament pentru această cerere, deoarece exista un proces pe rol, în această speță, la Înalta Curte de Casație și Justiție.”