Mircea Lucescu, în topul celor mai buni antrenori din istoria fotbalului

Publciația franceză ”France Football” a alcătuit un clasament al celor mai buni 50 de antrenori din istoria fotbalului. Printre numele aflate pe listă se găsesc regăsește și fost jucător, dar și antrenor al lui Dinamo, Mircea Lucescu (locul 41).

melimeloparis.ro

Mircea Lucescu (73 de ani), în prezent liber de contract, și-a exprimat părerea vizavi de poziționarea sa în topul întocmit de francezi.

„Il Luce” spune că, raportat la numărul de trofee câștigate, se poziționează pe locul secund în acest top. El a vorbit și despre legendarul Valeri Lobanovski, fost antrenor la Dinamo Kiev și naționala Ucrainei, tehnician aflat pe locul 6 în topul France Football.

„Sunt foarte puţini din estul Europei. Mă surprinde foarte tare poziţia lui Lobanovski. Când a ieşit afară nu a mai avut absolut niciun rezultat. Dacă te uiţi pe alte site-uri, mai ales pe cel al UEFA, eu apar pe locul al doilea, ca număr de trofee. Apar pe locul trei ca număr de prezenţe în cupele europene, nu doar Champions League, şi Europa League

Bineînţeles că nu aş fi crezut niciodată că voi fi în acest top. Noi, cei din Est, nu ieşeam, nu aveam niciun fel de informaţie, nu vedeam niciun meci, nu vedeam antrenamente”, a declarat Mircea Lucescu, la TV Telekom Sport.

Marius Șumudică, cel care i-a fost elev la Rapid, e convins că nu mai există vreun antrenor român care măcar să se compare cu „Il Luce”.

„E Mesia, numărul 1, ce să mai comentezi? Nu poți să-l compari cu nimeni. Se mai umflă unii și alții prin România, că au fost cine știe ce antrenori. Zero. Sunt la degetul mic al lui Lucescu”, a spus Marius Șumudică.

În palmaresul de antrenor, Mircea Lucescu deține trei titluri de campion al României (câte unul cu Dinamo, Rapid și Corvinul Hunedoara), două în Turcia (cu Galatasaray şi Beşiktaş) şi opt campionate câştigate în Ucraina, cu Şahtior.

În România, Lucescu a câştigat de trei ori Cupa (două cu Dinamo, una cu Rapid) și de șase ori în Ucraina (cu Șahtior), unde a ridicat de șapte ori şi Supercupa. Alături de Zenit, tehnicianul român a cucerit Supercupa Rusiei. La nivel european, Lucescu se mândrește cu Supercupa Europei (cu Galatasaray în 2000) şi Cupa UEFA (cu Șahtior în 2009).