VIDEO | Salomao a marcat pentru noua echipă. Ce face acum fostul dinamovist

Diogo Salomao, 30 de ani, nu mai este, oficial, jucătorul lui Dinamo. Mijlocașul, intrase în ultimele șase luni de contract cu gruparea din Ștefan cel Mare, iar conducerea clubului nostru, a decis, că nu mai are nevoie de serviciile sale.

Fotbalistul care nu mai intra în vederile lui Mircea Rednic, a plecat în Arabia Saudită, la Al-Hazem, formația antrenată de românul Daniel Isăilă. Fostul selecţioner al României U21 şi actualul antrenor al saudiţilor de la Al-Hazem, Daniel Isăilă, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport LIVE despre Diogo Salomao.

“Foarte repede, el era şi în urmă cu pregătirea, nu avea meciuri în picioare. El venea după o perioadă de pregătire, aici era sezonul în plină desfăşurare, el venea după o perioadă de pregătire, nu avea foarte multe meciuri amicale. După acel meci în care a jucat foarte bine şi a şi înscris, din păcate s-a accidentat, a avut o contractură, la ultimul joc nu l-am avut, cu Ittihad, ne-a lipsit.

Acum e bine, se antrenează la capacitate maximă şi sper să fie bine şi să ne ajute în ultimele meciuri. Diogo a fost o oportunitate pentru că a fost în ultimele două zile de transfer, trebuia să schimbăm un jucător străin şi să luăm o decizie urgent. Era practic liber pentru că Dinamo şi-a exprimat practic dorinţa de a renunţa la el. Îl ştiam şi am preferat să-l iau pe el, Diogo făcuse pregătirea cu Dinamo, m-am interesat cât de cât”,a spus Isăilă pentru sursa mai sus citată.

Portughezul a plecat după un an şi jumătate din ”Ştefan cel Mare” şi a semnat cu gruparea antrenată de Isăilă până la finalul acestui sezon. Aceasta, va încasa un salariu lunar de 40.000 de dolari, iar din iunie, Salomao va avea opțiune de prelungire pe încă un sezon și un salariu garantat de 35.000 de dolari lunar.

Salomao și Dinamo au încheiat contractul de comun acord, iar portughezul a acceptat să renunțe la unele mici restanțe salariale, cu condiția de a fi lăsat să plece în cazul în care i se găsește un club. Varianta Al-Hazem i-a fost propusă lui Salomao de către Luana Rednic, fiica lui Mircea Rednic, ea fiind cea care i-a negociat contractul portughezului astfel încât jucătorul să fie mulțumit și să accepte rezilierea.

  • Un singur gol a bifat Diogo Salomao (30 de ani) pentru cei de la Al-Hazem. În parida cu Ohod, încheiată la egalitate, 2-2. Portughezul a deschis scorul dar a fost înlocuit în minutul 71 din cauza unei accidentări.
  • Cu 24 de puncte, Al-Hazem ocupă locul 12 în prima ligă din Arabia Saudită, ultimul ce asigură salvarea de la retrogradare. Al-Ittihad ocupă locul de baraj, cu 22 de puncte. Pentru formaţia pregătită de Daniel Isăilă urmează duelul de pe teren propriu împotriva celor de la Al-Fateh.
  • 15 goluri a reușit Salomao la Dinamo, în 59 de meciuri jucate în toate competițiile. Fotbalistul e în România din vara lui 2017 și fusese adus în perioada lui Cosmin Contra.

Lasă un răspuns