HANDBAL | Dinamo nu cedează și contestă decizia de suspendare dictata de Comisia de Disciplina a FRH

Replică dură pentru Federația Română de Handbal după ce a sancționat cluburile Dinamo și Steaua, într-un eveniment în care a fost responsabilă pentru organizare!

Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal a decis să închidă “porțile” la meciurile echipelor Steaua și Dinamo în Liga Națională de handbal masculin pentru două etape, după scandalul iscat între suporteri la semifinala Cupei României de la Focșani. Practic, FRH a sancționat cele doua cluburi într-un eveniment în care este responsabilă pentru organizare!

Decizia Federației Române de Handbal a stârnit furie în randul celor doua grupări, care consideră că li s-a facut o mare nedreptate. Steaua va juca fără spectatori la partidele cu CSM Fagaras și U Cluj . Mai mult, Dinamo nu va avea voie să aibă spectatori la primul meci din play-off, când începe cu adevarat lupta pentru titlu.

Clubul nostru, ieri a anunțat, printr-un comunicat de presă, că aduc la cunoştinţa opiniei publice abuzurile comise de FRH faţă de cluburile afiliate, prin luarea unor decizii nestatutare.

—> VEZI AICI COMUNICATUL <—

CS. Dinamo, a revenit cu un nou comunicat de presă. Alb-roșiii, contesta decizia de suspendare dictata de Comisia de Disciplina a FRH și aduc noi argumente.

Vă vom relata, noua decizie a clubului din Ștefan cel Mare:

“Clubul Sportiv Dinamo se raliază poziției CSA Steaua București vizavi de decizia Comisiei de Disciplină a Federației Române de Handbal din data de 19 martie a.c., prin care ambele cluburi au fost sancționate cu disputarea a două jocuri fără spectatori, pe teren propriu, în urma incidentelor de la Focșani, de la semifinala Cupei României.

Așa cum clubul a specificat și în punctul de vedere solicitat de FRH înaintea ședinței Comisiei de Disciplină din data amintită, considerăm că incidentele de la Focșani au fost favorizate de unele aspecte organizatorice. CS Dinamo a avut alocate din partea FRH, conform adresei nr. 227/18.02.2019, un număr de 50 de invitații (cu titlu gratuit) și 50 de bilete (contracost) pentru suporteri. Cele 100 de bilete au fost repartizate acelor suporteri dinamoviști care au fost alături de echipă în tot sezonul 2018-2019, inclusiv la meciurile din deplasare jucate în Liga Campionilor, la Thun (Elveția) și Lisabona (Portugalia), unde nu a existat vreo problemă de conduită sau vreun reproș din partea organizatorilor. Mai mult, la final fanii noștri au fost aplaudați de echipele gazdă pentru contribuția lor la spectacol.

Precizăm că suporterii echipei Dinamo s-au deplasat la Focșani cu autocare închiriate, care au fost însoțite pe traseu de echipaje ale jandarmeriei. Nu s-au înregistrat incidente sau alte probleme de conduită.

Pentru ceea s-a întâmplat în sală, conform atât Legii 4/2008, art 5, cât și Regulamentului de Disciplină al FRH, art. 69, responsabilitatea revine organizatorului competiției, care nu a fost nici CS Dinamo, nici CSA Steaua.

Pentru aceste motive, CS Dinamo contestă decizia Comisiei de Disciplină a FRH.

În final, trei teme de reflecție.

1. În momentul evacuării tribunelor, mai mult de jumătate dintre suporterii dinamoviști se aflau în zona de acces control, adică nu intraseră încă în sală. Aveau bilete valabile, plătite. Lor cine le dă banii înapoi?

2. Timp de două etape, suporterii dinamoviști nu ar mai avea dreptul, conform deciziei FRH, să-și susțină echipa pe teren propriu. O pot face însă fără probleme la meciurile din deplasare, așa cum s-a întâmplat la meciul de joi, de la Buzău, din etapa a 23-a a Ligii Naționale. Aproximativ 30 de suporteri dinamoviști s-au aflat în tribune, contribuind din plin la spectacol. Evident, fără să fi existat vreun incident.

3. Între CS Dinamo și CSA Steaua există o înțelegere vizavi de prezența suporterilor la meciurile de handbal disputate în deplasare, pe principiul ”noi nu mergem la ei, ei nu vin la noi!”. FRH cunoaște acest detaliu foarte important. Dacă ar fi ținut cont de el s-ar fi evitat toate aceste discuții”, se arată în comunicatul de presă, al CS Dinamo. Comunicat publicat pe site-ul oficial.

Lasă un răspuns