AVANCRONICĂ | Dinamo București – Concordia Chiajna

În această seară începând cu ora 21 :00 se dispută pe stadionul Dinamo, partida dintre echipele Dinamo și Concordia Chiajna.

  • Dinamo şi Concordia s-au mai întâlnit de 18 ori pe prima scenă, de 11 ori s-au impus “câinii roșii”, de patru ori au câştigat ilfovenii, iar trei jocuri s-au încheiat la egalitate.

Dinamo nu se poate relaxa, pentru că sunt numai 5 puncte între locul 8 și locul 12, de baraj. Un pas greșit în fața Concordiei Chiajna ar readuce emoțiile în tabăra „câinilor”. Este de așteptat ca Mircea Rednic să facă niște schimbări în primul „unsprezece”: Dussaut este anunțat titular pe partea dreaptă a apărării, astfel că Sorescu poate urca în linia de mijloc.

Indiferent de formula folosită, este cert că echipa gazdă va ataca pentru o nouă victorie pe teren propriu.

Mircea Rednic nu are probleme de lot, iar Alexander Christovao, atacantul transferat de Dinamo în iarnă, va avea drept de joc în partida de vineri.

Dinamo a obținut 10 puncte în ultimele 5 meciuri, golaveraj 7-3. „Câinii” au o victorie și o înfrângere în play-out, golaveraj 3-2.

“Este un meci important pentru noi în lupta pentru locul 7, nu va fi uşor pentru că, după părerea mea, Chiajna joacă ultima şansă şi întotdeauna cu ei am avut meciuri foarte grele. Şi mâine va fi la fel de greu, dar suntem pregătiţi. E al doilea meci acasă şi sper să luăm toate cele trei puncte. Vor mai fi două-trei schimbări pentru că vreau să le dau şansă tuturor şi trebuie să îmi demonstreze că vor să rămână aici şi că mă pot baza pe ei în sezonul viitor. Nu putem spune că nu mai avem emoţii, Doamne fereşte, dacă pierdem două-trei meciuri, cine ştie… dar sper să nu fie cazul”, a declarat Mircea Rednic la conferinţa de presă, premergătoare meciului din această seară.

  • Un duel interesant se anunţă a fi cel dintre Dan Nistor şi Thaer Bawab, doi fotbalişti experimentaţi, cu realizări personale deosebite pe prima scenă din România.
  • În prezent, căpitanul lui Dinamo este cel mai bun pasator din Liga 1 (10 pase decisive), dar şi singurul fotbalist activ care are în cont peste 50 de pase decisive în campionat.

De partea cealaltă, Concordia Chiajna a pierdut pe teren propriu (1-2 cu FC Voluntari) un meci foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării.

Echipa antrenată de Adrian Falub este pe ultimul loc, la șase puncte distanță de locul de baraj, ocupat de FC Hermannstadt.

Ilfovenii nu au absențe importante. Concordia Chiajna a obținut 2 puncte în ultimele 5 etape, golaveraj 5-9. Ilfovenii au un egal și o înfrângere în play-out, golaveraj 3-4.

“N-ar fi o surpriză să retrogradam, surpriza ar fi să ne salvăm”, a spus şi “principalul” Concordiei, Adrian Falub.

“Nu este o echipă de speriat cum era înainte Dinamo. Din ce îmi amintesc, anul trecut aici, acasă, au scăpat ieftin, şi eu cred că vom învinge”, a afirmat Andrei Marc.

Cea mai recentă întâlnire directă: 1 martie 2019, Dinamo Bucureşti – Concordia Chiajna 2-1 (marcatori Papazoglou, Sorescu, respectiv Ropotan).

ECHIPELE PROBABILE:

Dinamo: Mandanda – Dussaut, Klimavicius, R. Grigore, Aliji – Zenke, I. Filip, Nistor, Sorescu – Montini, Papazoglou

Concordia Chiajna: Râmniceanu – Bărboianu, Meira, A. Marc, A. Radu – Gorobsov, Ropotan – Grădinaru, Bawab, Alexe – Moussa.

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

Dinamo – 24 ani şi 8 luni;
Concordia – 28 ani şi o lună.

Lasă un răspuns