AVANCRONICĂ | Hermannstadt – Dinamo București

Hermannstadt și Dinamo se întâlnesc în etapa intermediară cu numărul 10 din Liga I, miercuri, 15 mai, de la ora 18:15.

În cele trei întâlniri din acest sezon, câinii s-au impus cu 2-1 și 2-0 acasă și au remizat 1-1 în deplasare, la Tîrgu Mureș.

Dinamo ocupă locul 2 din play-out și a profitat etapa trecută de problemele financiare ale liderului Gaz Metan, pe care l-a învins cu 2-0 și de care s-a apropiat la un punct. Cum câinii sunt la 37 de puncte, iar locul 3 Botoșani la 29, e clar că elevii lui Mircea Rednic nu au unde să mai cadă. Cu șapte victorii și doar două înfrângeri în play-out, nici nu avea cum să fie altfel.

Mircea Rednic are ceva probleme de lot. Dussaut și Ricardo Grigore sunt suspendați, Papazoglou și Montini incerți, după ce nu s-au antrenat, iar trei jucători sunt în Ramadam – frații Reda și Nabil Jaadi, plus N’Diaye. Cei trei i-au spus lui Rednic că sunt apți, dar antrenorul nu e convins, din cauza regimului special alimentar.

“Avem destul de multe probleme, Dussaut, Grigore şi Nasser sunt suspendaţi, Papazoglou nu este sută la sută, iar Montini nu s-a antrenat ieri. Fraţii Jaadi şi N’Diaye sunt în Ramadan. Am stat de vorbă şi cu doctorul, nici nu mănâncă, nici nu beau. Dacă jucam la ora 21:00, era altceva, pentru că aveam o oră înainte de meci, puteam să-i hidratăm, să le dăm să mănânce ceva. Vor face deplasarea, dar nu ştiu dacă vor juca, o să discut în ziua jocului. Ei spun că sunt obişnuiţi să facă asta de atâta timp, dar o să fie greu şi nu vreau să risc să se accidenteze. Avem cu cine să jucăm.

Va fi un meci interesant şi greu, ţinând cont de situaţia în care este Sibiul. Ei sunt obligaţi să câştige, iar noi sper să profităm de spaţiile care o să se creeze. O să improvizez, Sorescu o să revină pe postul pe care l-a consacrat (n.r. – fundaş dreapta) şi pe care sper să joace la Campionatul European de tineret, iar în stânga va juca Kabashi. Nu am ce să ascund. Vasile (n.r. – Miriuţă), apărarea o ştii, la mijloc intră Nistor. Şi Şerban o să joace titular. Sper ca Montini să se antreneze azi, dacă nu, o să riscăm şi o să-l luăm pe Papazoglou cu noi”, a declarat Mircea Rednic la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Hermannstadt.

Sibienii au revenit acasă, pe Municipal, etapa trecută și a fost primul meci disputat la Sibiu după aproape un sezon de jucat ”acasă” la Tîrgu Mureș, Cluj și Pitești, cu tribunele goale.

Vasile Miriuță i-a pus gând rău lui Dinamo și mizează pe spiritul de luptă al sibienilor. Fostul tehnician al lui Dinamo, e convins că „va fi foarte greu cu Dinamo”, dar vrea să scoată “maximum din cele cinci partide rămase”. Tehnicianul Sibiului nu va putea miza pe serviciile Daniel Tătar și Florin Acsinte.

Ultima întâlnire directă: Dinamo – Hermannstadt 2-0, 29.03.2019, Liga I.

ECHIPE PROBABILE:

FC Hermannstadt: Căbuz- Mățel, Dandea, Dâlbea, Stoica, Popovici- Offenbacher, Dumitru, Jazvic- Serediuc, Blănaru.

DINAMO: Mandanda- Ndyaie, Klimavicius, Ciobotariu, Sorescu- Filip, Nistor, Jaadi- Montini, Christovao, Popa.

  • 25 de lei e prețul biletului la meciul cu Dinamo. Un tichet în zona VIP costă 50 de lei.

Lasă un răspuns