VIDEO | „Dușmanii și statul Român, își bat joc de EROI”. Ungurii profanează un cimitir plin de EROI. Vezi reacția liderilor din PCH

Crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria oraşului băcăuan Dărmăneşti în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului au fost profanate.

Crucile au fost acoprite cu saci de gunoi, iar imaginile au fost postate de un grup de activisti anonimi pe un site maghiar. Acestia spun că au acoperit crucile eroilor români pentru ca au fost amplasate ilegal.

Atunci, George Simion, liderul Mișcării Unioniste, care candidează independent la Parlamentul European, afirmă că a fost bătut de „extremiști maghiari” la Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului, unde s-a deplasat după ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu crucile ce au fost ridicate pentru eroii români acoperite cu saci negri de gunoi.

Noi, nu acceptăm așa ceva și prin intermediul paginii PELUZA CĂTĂLIN HÎLDAN, s-a transmis un mesaj aspru, față de cele întâmplate. Vă vom oferii mesajul grupări din nordul peluzei Dinamo.

„CRUCILE EROILOR DE LA VALEA UZULUI AU FOST ACOPERITE CU SACI DE GUNOI. Acum asteptam JANDARMERIA BACAU SA VINA SA BAGE GUNOIUL SUB PRES.

Incidentul pe intelesul tuturor:
– Pe internet circula poze cu niste monumente funerare acoperite cu saci negri de gunoi menajer. Crucile sunt ale soldatilor cazuti pe meleagurile dintre judetele Bacau si Harghita, pe Valea Uzului.
– Informatiile sunt destul de confuze si asta il motiveaza pe George Simion, un patriot care lupta pentru unitatea romanilor, sa se deplaseze la fata locului pentru a afla adevarul.
– Simion nu s-a gandit ca-i trebuie viza pe pasaport pentru a se apropia de UN TERITORIU ROMANESC.
– Atentie, cimitirul si crucile acestor eroi sunt acolo de decenii, nu de ieri de azi.
– In timp ce filma crucile acoperite si transmitea live pe fb, un grup de localnici s-au apropiat de el. Unul dintre ei i-a aratat tricoul cu burta pe care este imprimata harta si steagul tinutului secuiesc si i-a spus „Filmeaza asta!”
– La intrebarea lui Gerorge Simion „Cine a acoperit crucile?” etnicii maghiari i-au raspuns obraznic „Dumnezeu le-a acoperit.”
– Apoi Gerorge Simion a fost lovit PE LA SPATE. Sunt batuti toti tinerii din grupul de romani si le sunt luate telefoanele.
BATUTI SI FUGARITI CA PE NISTE HOTI LA EI IN TARA!
– Sute de persoane care vad cele intamplate pentru ca urmaresc transmisia live pe FB incep sa sune la Politie si sa ceara interventia fortelor de ordine, doar ca cei de la POLITIA ROMANA se fac ca ploua. Nimeni nu da detalii despre cele intamplate, raspund greu la telefon, te pun sa suni la alt numar.

Ne intrebam unde este JANDARMERIA BACAU si de ce nu intervine. Cu ce se ocupa baiatii aia mascati si inarmati pana in dinti?
Hai sa va spunem cu ce se ocupa cei de la „Gruparea de Jandarmerie Mobila Bacau” (titulatura scrisa mai degraba de unguri, pentru ca in limba romana corect ar fi Gruparea Mobila de Jandarmerie Bacau).

Testoasele astea n-au timp sa intervina daca niste romani sunt calcati in picioare la cativa kilometri de unitatea lor.
Am putea sa credem ca nu se pot deplasa dincolo de centura orasului Bacau, dar nu este asa pentru ca noi i-am intalnit la peste 100 de km de Bacau, la Focsani, unde au venit sa tina piept „huliganilor” din Peluza Catalin Hildan, care erau acolo pentru a urmari un meci de handbal si pentru a-si incuraja echipa.

Acolo au stiut sa-si arate muschii. Ne-au lovit, ne-au retinut, ne-au legitimat, ne-au amendat si ne-au interzis sa mai intram in salile de sport timp de un an.
Culmea este ca cei mai multi din cei care am primit interdictii nici macar NU APUCASEM SA INTRAM IN INCINTA SALII din Focsani.

S-au purtat cu noi ca si cum am fi batut si am fi luat telefoanele mobile cuiva. Am simtit ura lor ca si cum din cauza noastra fusesera nevoiti sa se osteneasca sa vina pana in judetul vecin.

Nu ne dor bulanele brutelor atat cat ne doare interdictia de a incuraja echipa de handbal, echipa ce este gata sa cucereasca al patrulea titlu consecutiv, echipa pe care am insotit-o prin orasele Europei intr-o grupa de Champions League unde a terminat pe primul loc.

Nu ne ustura gazele lacrimogene sau amenzile celor invatati sa bage cultura in duba, dar ne dau lacrimile cand vedem NEPUTINTA ACESTEI INSTITUTII de a-i apara pe niste tineri romani, batuti, talhariti si fugariti in anul 2019, in PROPRIA PATRIE.

Vrem sa-l incurajam pe George Simion si pe ceilalti camarazi: Sa nu va para rau ca n-a sarit Jandarmeria Romana sa va apere, pentru ca dac-ar fi intervenit, probabil tot voi ati fi fost amendati pentru ca ati indraznit sa pasiti prin Valea Uzului fara sa va descaltati la intrare.

Romanii au inteles ca Jandarmeria exista (si e platita de noi toti) pentru a actiona in special imporiva romanilor.
Noi astia pe care juristul Jandarmeriei ii numeste „huligani” am stiut sa fim uniti si sa participam ca voluntari pentru a-i salva pe alti romani de sub zapezi, de sub ape, sau pentru a da o mana de ajutor unor familii nevoiase. Si cand am facut-o, am stiut sa trecem peste orice rivalitate, iar culorile alb-rosu, alb-negru, rosu-albastru, alb-visiniu, alb-albastru sau galben albastru au devenit UN SINGUR TRICOLOR.

N-am vrea sa vina vreo napasta peste noi, dar ne temem ca in caz de nevoie NADEJDEA E NUMAI LA NOI.

PS: De ce ne-am apucat sa scriem despre acest incident?
– pentru ca presa din Romania nu are voie sa scrie despre asta, mai ales ca azi e ocupata cu moartea pisoiului Grumpy Cat.
– pentru ca presa din Ungaria va sari sa-i laude pe extremistii maghiari si sa le ia apararea, in timp ce romanii nostri ii cearta pe tinerii patrioti ca s-au dus acolo. (vorbim despre extremisti maghiari si nu-i confundam cu toti cetatenii etnici maghiari)
– pentru ca unii se grabesc sa-l judece pe George Simion ca-si face campanie electorala, fara sa inteleaga ca oricare ar fi fost motivele unui roman pentru a fi prezent acolo, nimeni nu are dreptul sa-l loveasca si sa-l talhareasca”, au scris liderii galeriei dinamoviste pe pagina PCH.

Reprezentanții Poliției Județene Bacău au anunțat că a fost declanșată o anchetă în cazul acestui incident, care a avut loc joi.

„Polițiștii s-au autosesizat cu privire la imaginile apărute în spațiul public legate de Cimitirul Internațional Valea Uzului și se fac cercetări la fața locului pentru a se stabili situația de fapt, iar în funcție de rezultatele anchetei se va da o soluție legală prin unitatea de Parchet. Se fac toate activitățile pe care le implică o astfel de cercetare penală, iar în funcție de rezultat se va face și încadrarea infracțiunii”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliției Bacău, Cătălina Crețu.

În cursul nopții de joi spre vineri, cimitirul a fost păzit pentru a nu se mai înregistra incidente. Aceștia au și scos sacii negri de plastic de pe crucile eroilor români.

Vineri ar fi urmat să aibă loc ceremonia de inaugurare a zonei amenajate de Primăria Dărmănești, dar aceasta a fost amânată. Primarul din Dărmăneşti, Constantin Toma, a invocat că nu doreşte ca evenimentul să aibă loc în campania electorală.

Ministerul Culturii a transmis însă Primăriei Dărmăneşti că proiectul de reabilitare a Cimitirului Internaţional al Eroilor Valea Uzului nu a primit avizul Comisiei pentru Monumente de For Public şi prin urmare se află în imposibilitatea legală de a inaugura parcela eroilor români. De asemenea, Inspectoratul Regional în Construcţii Nord-Est a transmis o adresă Prefecturii Bacău în care a avertizat că autorizaţia de construire semnată de primarul din Dărmăneşti, privind amplasarea monumentului în Cimitirul Internaţional Valea Uzului şi a 50 de cruci pentru eroii români a fost emisă „cu nerespectarea prevederilor legislaţiei în vigoare”, scrie Ziarul de Bacău. Reprezentanţii Inspectoratului i-au cerut prefectului Maricica Luminiţa Coşa să analizeze oportunitatea atacării în contencios administrativ a autorizaţiei şi să ceară anularea acesteia.

Lasă un răspuns