Handbal | Dinamo a mai bifat un transfer!

Echipa de handbal Dinamo București a anunțat azi transferul cipriotului Călin Demetrious Hossu, 20 de ani, un jucător la linia de 9 metri (preponderent pe postul de inter stânga).

Echipa noastră are în vedere și o strategie pe termen lung, prin cooptarea în lot a unor jucători tineri, care pot ajuta echipa timp de mai multe sezoane. Dar asta nu este tot, conform regulamentului FRH, echipele din Liga Națională sunt obligate ca în sezonul 2019-2020 să aibă pe foaia de joc minimim un jucător sub 21 de ani, care trebuie să adune la final o medie de 10 minute jucate per meci.

Călin Demetrious Hossu va îmbrăca tricoul alb-roșu în următoarele două sezoane. Cipriotul s-a cizelat la echipa de juniori a puternicului club german THW Kiel.

”Am început handbalul la U Transilvania Cluj-Napoca, după care am trecut la LPS Cluj. În 2016 am plecat în Germania, la Kiel, unde am jucat la echipa de Under 19. La sfârșitul junioratului, în 2018, am revenit acasă, la Cluj.

Este un mare pas înainte pentru mine. Mi s-a împlinit un vis, pentru că de mic am fost dinamovis”, spune Călin pentru csdinamo.eu.

Călin Demetrious Hossu s-a născut în Cipru, la Nicosia, unde tatăl său a evoluat ca jucător de handbal timp de cinci sezoane.

După un sezon la Universitatea Cluj-Napoca, în Liga Națională 2018-2019, unde a marcat 67 de goluri, lui Călin i s-a oferit șansa de a se alătura echipei campioane. El a avut parte și de o utilă experiență la echipa națională de seniori, unde a fost solicitat să participe în pregătire.

Lasă un răspuns