AVANCRONICĂ | Viitorul Constanța – Dinamo București

Dinamo va debuta în cea de a 102-a ediţie a principalei competiţii interne, CASA LIGA 1, pe terenul celor de la Viitorul Constanța.

Dinamo se pregătește pentru cel mai dur start de sezon, în care le va întâlni consecutiv pe Viitorul, Craiova și CFR. Echipa din Stefan cel Mare arată cu totul altfel decât în finalul sezonului trecut. Deocamdată, doar la nivelul lotului, care e diferit de cel din perioada Mircea Rednic. Dintre jucătorii aduși de fostul antrenor, doar frații Jaadi, Klimavicius și Filip se mai află în lot. Montini a venit în aceeași perioadă, dar pe altă filieră. Italianul va fi căpitanul alb-roșiilor, în absența lui Nistor, care s-a accidentat în ultimul amical, 2-2 vs Chindia. Dinamo e neînvinsă în perioada de pregătire, în care le-a învins pe Kilmarnock (3-0), Bruno Magpies (6-1) și Linfield (2-0). Venirea lui Neagoe nu a fost privită cu ochi buni de fani, astfel că nici nu a mai fost prezentat oficial.

Mai mult de jumătate din echipă va fi alcătuiă din jucători veniți în această vară. Straton, Moura, Bejan, Mrzljak, Bru și Mihaiu ar putea fi titulari. Nistor, Brito și Corbu sunt accidentați și nu au făcut deplasarea la Ovidiu. Dintre cei vechi se vor regăsi Klimavicius, Grigore, Sorescu sau Montini.

Viitorul a început sezonul perfect. În urmă cu o săptămână a câștigat al 3-lea trofeu din istorie, și al doilea în doar două luni. După ce și-a adjudecat Cupa, la finalul lui mai, echipa lui Hagi a câștigat și Supercupa, 1-0 cu CFR Cluj. Viitorul nu a mai avut aceeași evoluție entuziasmantă din finalul sezonului precedent, dar era normal, date fiind plecările numeroase din primul 11. Băluță, la Brighton, Ianis Hagi la Genk și Vînă la FCSB sunt titularii de care s-a despărțit Hagi. Viitorul a încasat peste 10 milioane de euro, cea mai consistentă sumă de la înființare. Numele noi nu sunt sonore, au venit câțiva jucători de la Dunărea Călărași, dar cel mai important transfer e pe cale să se producă. Rivaldinho și-a reziliat contractul cu Levski și se va întoarce la Ovidiu.

Hagi nu va face prea multe modificări față de meciul din Supercupă. Singurul pe care va trebui să-l înlocuiască este Vână, cedat la FCSB. Soluții sunt destule, de la experimentatul Achim, la Ciobanu, Casap sau Dulca. Drăguș e accidentat, dar vor juca Mățan, Iancu și Ganea.

ECHIPELE PROBABILE

Dinamo: Straton – Moura, Klimavicius, Bejan, Grigore – Mrzljak, Răuță – Sorescu, Bru, Mihaiu – Montini

Viitorul: Tordai – Mladen, Țîru, Iacob, De Noiijer – Houri, Artean, Ciobanu – Mățan – Ganea, Iancu

Lasă un răspuns