Comunicatul CNI în privința noului stadion Dinamo. Ce spun despre varianta velodromului

Compania Naţională de Investiţii a publicat pe contul oficial de Facebook, un anunț privind reconstrucției stadionului Dinamo. Aceștia, precizând că lucrările la Stadionul Dinamo nu pot începe din cauza problemelor juridice nesoluţionate nici până în acest moment.

CNI a renunţat şi la varianta de rezervă, de a construi noua arenă pe locul Velodromului.

„Cu privire la obiectivul de investiții „Stadion nou pentru CS Dinamo Bucureşti”, menționăm că pe amplasamentul actualului stadion există probleme de natură juridică care la acest moment fac imposibilă predarea obiectivului de investiții către CNI SA în vederea realizării acestuia.

De asemenea, precizăm faptul că varianta construirii noului stadion pe actuala locație a velodromului a fost studiată, însă au rezultat o serie de impedimente de natură tehnică în ceea ce privește accesul precum și evacuarea persoanelor în/din stadion dar și probleme legate de distanța față de limita de proprietate a vecinătăților. Totodată, au fost semnalate la CNI sesizări atât ale unor asociații sportive cât și ale locuitorilor din zona limitrofă vis a vis de construirea noului stadion pe amplasamentul velodromului.

CNI, alături de toți factorii implicați în derularea lucrărilor pentru acest proiect va depune toate eforturile astfel încât această investiție să se materializeze, însă acest lucru va fi posibil numai după clarificarea de către CS Dinamo a aspectelor de natură tehnică și juridică”, se arată în postarea celor de la CNI pe Facebook.

  • În aceste condiții, este foart greu de crezut că Dinamo va mai avea un stadion nou în viitorul apropiat.