AVANCRONICĂ | Dinamo București – FC Botoşani

Dinamo și FC Botoșani se întâlnesc astăzi în etapa a noua a Ligii I, pe Arena Națională, de la ora 21:00.

  • Primele dispute din campionat au fost cele din ediţia 2013/2014, când Dinamo s-a impus în ambele jocuri: 1-0 acasă (Ţucudean) şi 2-1 în deplasare („dublă” Bilinski/ I. Fulop).

„Câinii” au legat pentru prima oară în acest sezon două victorii, și fără gol primit, 3-0 cu Hermannstadt și 1-0 la Sepsi. Astfel, a urcat pe 9, cu nouă puncte, la două de play-off. Dinamo are două victorii la rând acasă – înainte de Hermannstadt, a învins-o cu 4-2 pe nou-promovata Clinceni.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu, Botoşani joacă foarte bine pe atac, au ceva probleme în defensivă, dar trebuie să avem grijă la jucătorii lor pentru că au cinci pe atac foarte buni, Ofosu, Ongenda, dar l-au vândut pe Golofca, e bine pentru noi. Jocul depinde de noi, cum ne concentrăm, nu vreau ca jucătorii mei să mai repete greşelile de până acum. Va fi dificil”, a declarat Uhrin înainte întâlniri cu FC Botoşani.

Dinamo l-a readus pe Ante Puljic, dar nu va juca pentru că nu e pus la punct cu pregătirea fizică. Pe lângă jucătorul croat, tehnicianul echipei noastre nu se va putea baza nici pe Brito (în urmă cu pregătirea) și Sin (accidentat).

  • Dinamo și Botoșani s-au întâlnit de 16 ori în campionat: de 7 ori s-au impus „câinii roșii”, de 6 ori au câştigat moldovenii, în timp ce 3 jocuri s-au terminat la egalitate.

De partea cealaltă, FC Botoșani este pe locul șase în Liga 1 cu 11 puncte acumulate după disputarea primelor opt etape.

Moldovenii au al patrulea cel mai bun atac din campionat cu 15 goluri marcate până la acest moment, iar în ultimul meci disputat în campionat a înregistrat un rezultat de egalitate, scor 2-2, pe teren propriu cu Academica Clinceni.

Echipa antrenată de Marius Croitoru este fără victorie în Liga 1 de cinci etape, timp în care a bifat patru rezultate de egalitate și o înfrângere.

ECHIPELE PROBABILE:

DINAMO: Piscitelli – D. Ciobotariu, Klimavicius, M. Popescu, Corbu – Nistor, I. Filip, Fabbrini – Sorescu, Montini, Neicuțescu.
Rezerve: Straton, Bru, D. Popa, Mrzljak, R. Grigore, Puljici, R. Moldoveanu.

FC Botoșani: Pap – Haruț, Miron, Kolesovs, Țigănașu, J. Rodriguez, Papa, Ofosu, Ongenda, M. Roman, Andronic.
Rezerve: Hankici, Pierce, Ashkovski, Patache, Ed. Florescu, Cimpanu, Moussa.

  • Partida din această seară, este arbitrată de: George Rădulescu / A1: Mircea Orbuleț / A2: Bogdan Gheorghe (toți din București).