HANDBAL | Dinamo – GOG Gudme 35-28. Victorie FABULOASĂ pentru campioana României

Dinamo a întâlnit-o astăzi, pe GOG Gudme, vicecampioana Danemarcei, în Liga Campionilor. Dinamoviștii au făcut un meci perfect și s-au impus cu 35-28.

Vicecampioana Danemarcei, GOG Svendborg a venit la București cu gândul de a obține toate punctele puse în joc, însă sala Dinamo este un loc din care puține echipe se pot lăuda că au plecat cu puncte din sala noastră. Campioana României, cu mai mulți jucători care au fost la ultimul Mondial și cu o „sete” nebună de succes, din punct de vedere al ambianței, au reușit o victorie foarte importantă.

Dinamo a știut de la bun început că nu trebuie să irosească mingi în atac, pentru că adversara e necruțătoare pe contraatac. Amine Bannour și Kamel Alouini au jucat perfect primele faze de atac, iar alb-roșii au fost în tonus de la bun început. După câteva goluri înscrise la foc automat în primele patru minute, Saeid Heidaridad și-a început recitalul. Un contraatac apărat, apoi un 7 metri și o minge scoasă cu capul au ajutat-o pe Dinamo să atingă o viteză amețitoare chiar și pentru nordici. Gazdele s-au desprins la 7-3 (min. 10), iar de aici jocul a devenit un adevărat festival pentru campioana României.

Saeid Heidaridad a fost erou în alb și roșu în prima repriză, pe care a terminat-o cu nu mai puțin de 11 parade. Adică spre 50%, un procentaj fabulos pentru acest nivel, unde se înscrie foarte mult.

Băieții lui Constantin Ștefan au avut 17-12 la pauză, au petrecut pauza în liniște, iar de la cabine au revenit la fel de determinați. Toți jucătorii s-au ridicat la înălțimea fanilor, dar repriza a doua i-a aparținut parcă lui Amine Bannour. Tunisianul le-a „tăiat” respirația oaspeților cu tăria șuturilor, fiind imposibil de blocat. Dinamo și-a făcut meciul ușor și a condus în partea secundă permanent la 5-6 goluri, spre final diferența urcând la șapte goluri. Per total, Dinamo a făcut un meci de zile mari, un joc pe care nu-l va uita prea curând. Și probabil că nici danezii.

Dinamo – GOG 35-28 (17-12)

DINAMO: Heidarirad, Missaoui, Lazăr – portari; Vujic 2, Bannour 11, Alouini 5, Savenco, Asoltanei 2, Negru, Gavriloaia 1, Zulfic, Kuduz 6, Nantes 4, Jamali, Mousavi, Mamdouh 4.

GOG: Hallgrimsson, Andreasen – portari; Rikhardsson, Arnarsson 1, Nilsen 3, Andersen 1, Pujol 4, Jorgensen, Laerke 4, Begendahl, Gidsel 1, Kronborg, Pytlick, Tilsted, Jakobsen 8, Moller 6.

  • Următorul meci în grupă pentru Dinamo va fi cu Chekhovskiye Medvedi pe 12 octombrie.

Lasă un răspuns