Dinamo amendată după meciul cu FCSB. Vezi cât va trebui să scoată din buzunar Ionuț Negoiță

FCSB și Dinamo au încheiat la egalitate, scor 1-1, derby-ul din etapa a 12-a a Ligii 1, dar meciul nu a fost lipsit de incidente. Astfel, cele două rivale au fost sancționate de către Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal.

Derby-ul de sâmbătă seară a fost întrerupt în minutul 33, din cauza unor incidente şi s-a reluat după aproximativ zece minute, timp în care arbitrul Istvan Kovacs a decis să trimită jucătorii celor două formații la cabine.

„În baza art. 82.2. și 3.a și c., raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC Dinamo cu o penalitate sportivă de 10.000 lei; În baza art. 83.7 din RD, cu aplicarea art. 12, 14 bis și 15 din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu avertisment și o penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

La finalul întâlnirii, mai mulţi suporteri ai celor două echipe au intrat pe suprafaţa de joc, între aceştia iscându-se o altercaţie fizică. În primă faza a intervenit firma de securitate contractată de organizator, după care au intervenit jandarmii, suporterii fiind îndepărtaţi de pe suprafaţa de joc. În urma acestui incident, zece persoane au fost identificate de jandarmi şi sancţionate cu câte 500 de lei fiecare şi interzicerea accesului de a mai participa la partide de fotbal, pe o perioadă de un an.