AVANCRONICĂ | Dinamo București – Gaz Metan Mediaș

Partida dintre Dinamo București și Gaz Metan Mediaș, va avea loc vineri, 18 octombrie 2019, în etapa a 13-a a Ligii 1, pe stadionul “Dinamo” din București, de la ora 20:30.

Dinamo arată bine de la venirea pe bancă a lui Dusan Uhrin jr, echipa nemaipierzând din acel moment decât două partide, ambele în deplasare, cu Chindia și cu Astra. Mai mult, “câinii” se prezinta la jocul cu Gazul după două victorii, la Arad, în Cupa României și cu FC Voluntari, urmate de un rezultat de egalitate, 1-1, în derby-ul cu FCSB. Dar nu numai rezultatele arată bine în tabara roș-albilor în ultima vreme, cât mai ales jocul, unul în care se vede de fiecare dată multă determinare. Revenirea lui Nistor, după accidentare, a contat și ea foarte mult în revenirea dinamoviștilor.

Pentru acest joc, însă, tehnicianul ceh nu poate conta pe Montini și Neicuţescu, ambii accidentați, ultimul chiar până la finalul sezonului de toamnă, dar și pe titularul postului de fundaș stânga, Corbu, suspendat, în locul căruia este posibil, dacă nu cumva se schimbă sistemul de joc, să apară Sin sau Grigore.

“Gaz Metan are un joc ofensiv şi trebuie să ne apărăm foarte bine, sper să câştigăm, ei joacă bine, dar vrem victoria. Montini, Fabbrini şi Neicuţescu sunt accidentaţi, dar avem alţi jucători să-i înlocuiască. Noi vrem să câştigăm fiecare meci, jucăm să câştigăm, nu să pierdem. Pentru noi este important că jucăm acasă, în Ştefan cel Mare. Noi muncim să fim tot mai buni”, a spus Uhrin la conferința de presă, premergătoare meciului cu Gaz Metan Mediaș.

  • Dinamo are un avantaj zdrobitor în fața adversarei sale, cu 17 victorii, 6 rezultate de egalitate și numai 6 înfrângeri. Totuși, în ultimii ani, Gazul a crescut din punct de vedere valoric, iar anul trecut, din cele 4 confruntări directe, din sezonul regulat și din play-out, medieșenii s-au impus în ambele jocuri de pe teren propriu, în timp ce la București au obținut o remiză și au pierdut în ultima dispută directă, chiar pe stadionul din Șoseaua “Ștefan cel Mare”, scor 0-2.

De partea cealaltă, Gaz Metan a trecut o perioadă destul de lungă printr-o serie negativă, patru înfrângeri consecutive, stopată însă runda trecută la acel 2-1 cu Academica Clinceni. Problemele la Mediaș nu sunt puține, poziția antrenorului Edi Iordănescu nefiind nici acum clară, dacă el va continua sau nu din iarnă la cârma actualei sale echipe. Nemulțumirile tehnicianului, legate de subțirimea lotului, dar și ale jucătorilor, pentru unele restanțe financiare, au săpat parcă la temelia unei echipe care începuse excelent acest campionat. Pentru jocul cu Dinamo, Gazul nu are cine știe ce probleme de lot, astfel încât este de așteptat ca alb-negrii să înceapă partida – poate cu o excepție – cu unsprezecele care a câștigat și etapa trecută.

ECHIPELE PROBABILE

DINAMO: Piscitelli – Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Sin – Mrzljak, Filip, Sorescu, Nistor, Moldoveanu – Daniel Popa.

Gaz Metan: Plesca – Pleasca, M. Constantin, Larie, Velisar – Droppa, Rosu, Olaru – Chamed, Sg. Bus, Cardoso.

Lasă un răspuns