Stadionul Dinamo se va fi reconstruit. Ultimele detalii oferite de Juristul CS Dinamo: “Durează câteva luni”

Stadionul Dinamo este unul dintre puținele ale Bucureștiului care nu au intrat în programul de renovare pentru Euro 2020. Ghencea, Giuleștiul și stadionul Arcul de Triumf au intrat în procesul de reconstrucție, însă proiectul noului stadion Dinamo a fost blocat de mai mulți factor.

Juristul CS Dinamo, a făcut lumină și dă asigurări că suporterii dinamoviști vor putea să își susțină echipa pe un stadion modern.

“Cât mai repede vom demara o expertiză tehnică pentru aceste lucrări nerecepționate care apar în actele CS Dinamo. Durează câteva luni, trebuie mers pe teren, apoi volumul de documente datează din anii 2000, 2004- 2005. Trebuie văzut exact stadiul acelor forări, săpături, ce sunt ele…În paralel, așteptăm încheierea procesului în legătură cu asocierea cu CS FC Dinamo, sperăm să se rezolve și acest punct”, a declarat juristul CS Dinamo, Ciprian Stoica, pentru prosport.

Concret: „În anul 2016, la momentul în care CNI a solicitat documentația completă în vederea introducerii spre promovare a investitiei privind stadionul Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti a informat CNI de existența unor impedimente juridice de predare a amplasamentului. Astfel, CS Dinamo a informat CNI de existența unor lucrări derulate în perioada 2000-2008, în baza unui contract incheiat în anul 1999 privind modernizarea Stadionului Central. În anul 2010, lucrările au fost sistate și figurează în evidența contabilă a beneficiarului ca ‘investiții în curs’”.

DOAR DINAMO vă prezintă ultimul comunicat oferit de CNI (Compania Națională de Investiții)

“CS Dinamo informat CNI de existenta unor lucrari derulate in perioada 2000-2008, in baza unui contract incheiat in anul 1999 privind modernizarea Stadionului Central. In anul 2010, lucrarile au fost sistate si figureaza in evidenta contabila a beneficiarului ca investitii in curs. Asadar, este necesara clarificarea aspectelor legate de derularea si finalizarea investitiilor realizate de CS Dinamo in baza contractului amintit anterior (contract care nu are nicio legatura cu activitatea si programele CNI SA).

De asemenea, CNI a fost informat cu privire la existenta contractului de asociere intre Clubul Sportiv Dinamo si Asociatia Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucuresti (Societatea detinuta de Nicolae Badea) inca de la inceputul anului 2016 prin corespondenta purtata cu Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti.

Faptul ca respectivul contract de asociere nu a fost si nu este inscris in cartea funciara nu exclude faptul ca CNI a a vut si are cunostinta de existenta lui si drept urmare, preluarea amplasamentului actualului stadion Dinamo, fara incalcarea prevederilor OG 25/2001 cu modificarile si completarile ulterioare nu a fost posibila. Contractul de asociere este un act juridic care da nastere unor drepturi in sarcina altei persoane si deci reprezinta o sarcina asupra imobilului. Ori cadrul de derulare al programelor CNI prevede faptul ca amplasamentele destintate constructiilor se predau liber de orice sarcini.

De asemenea, Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti a supus atentiei CNI in luna ianuarie 2019 o serie de sentinte/hotarari judecatoresti privind contractul de asociere intre Clubul Sportiv Dinamo si AS FC Dinamo Bucuresti. Chiar daca CNI considera faptul ca demersurile facute de beneficiar pana la acest moment reprezinta un pas important in clarificarea situatiei juridice a imobilului, CNI nu poate prelua amplasamentul in vederea realizarii investitiei privind un nou stadion in Soseaua Stefan cel Mare nr7-9, pana la certificarea prin acte juridice definitive ale instantelor cu privire la incetarea oricaror efecte juridice ale contractului de asociere, precum si dupa clarificarea tuturor aspectelor enuntate anterior”, se arată în comunicatul de presă oferit de CNI.

Lasă un răspuns