AVANCRONICĂ | Academica Clinceni – Dinamo București

Astăzi, 24.11.2019, începând cu ora 13:30, va avea loc infruntarea Academica Clinceni vs Dinamo București, din cadrul etapei a 17-a a Ligii 1.

Academica Clinceni joacă pe teren propriu cu Dinamo, echipa gazdă ocupă locul 12, cu 14 puncte, în timp ce Dinamo este pe nouă, cu 21 de puncte.

Dinamo a intrat în pauza competițională cu un 0-0 cu CFR Cluj, după o partidă din care nu putea obține mai mult. Continuă să fie o stare de tensiune la echipă, deoarece problemele financiare nu s-au rezolvat. Croatul Puljic este suspendat pentru acest meci, în care ar putea să revină fundașul stâna Andrei Sin.

Dinamo a adunat doar patru puncte din deplasare, unde a câștigat o singură dată, 1-0 la Sepsi. Montini e de așteptat să revină printre titulari, în timp ce Moldoveanu și Sorescu vor asigura benzile. Klimavicius va juca alături de Popescu în centrul apărării.

  • În tur, Dinamo s-a impus cu 4-2

“Această perioadă a fost ok pentru noi, ne-am antrenat de două ori pe zi. Pentru noi nu există niciun meci uşor în Liga 1. Vrem să câştigăm toate cele 3 puncte, vom face totul pentru a reuşi şi vom vedea ce ne rezervă meciul. Nu sunteţi obişnuiţi să evoluaţi la o asemenea oră, dar ne-am antrenat la ora jocului, aşa că nu va fi nicio problemă.

Au fost o grămadă de zvonuri pe seama banilor. Banii sunt importanţi, dar mult mai important este cum evoluăm. Iar jucătorii trebuie să se concentreze exclusiv la ce au de făcut. Chiar dacă au restanţe financiare. Joacă la Dinamo şi trebuie să demonstreze că merită acest lucru.

(n.r. despre Fabbrini) Nu cred că va mai juca în acest an. Va fi în regulă peste 10 zile, poate chiar o săptămână” , a declarat Dusan Uhrin.

De cealaltă parte, Academica Clinceni, a obținut o victorie importantă cu Poli Iași, chiar înainte de pauza internațională și a urcat pe loc de baraj. Sigur, asta nu ajută prea mult echipa pregătită de Ilie Poenaru, dar poate oferi un moral mai bun. Ilfovenii sunt neînvinși pe propria arenă, reușind două eagluri și o victorie. Ceea ce impresionează este jocul pe atac, fără complexe, în care jucători tineri ca Merloi sau Robert Ion s-au integrat perfect. Poenaru nu are probleme de lot pentru acest meci. Vojtus rămâne cea mai bună variantă pentru atac, sprijinit de Buziuc, Merloi și Robert Ion. Academica are o serie de patru meciuri consecutive pe teren propriu fără gol primit.

ECHIPE PROBABILE

Academica Clinceni: Vâlceanu – Matei, Patriche, Okan, Pîrvulescu – Șut, Cebotaru, Merloi, Ion – Buziuc, Vojtus

DINAMO: Piscitelli – Ciobotariu, Klimavicius, Popescu, Corbu – Mrzljak, Filip, Nistor – Moldoveanu, Montini, Sorescu

Lasă un răspuns