Dinamo face un nou pas greșit în lupta pentru accederea în play-off

FC Botoșani o învinge pe termen propriu pe Dinamo, cu scorul de 1-0. ”Câinii” au suferit a treia înfrângere la rând în Liga 1 și mai are șanse infime să ajungă în play-off. A primit gol de la moldoveni în minutul 90. Cîmpanu a înscris la prima atingere de balon.

După o primă repriză modestă, terminată 0-0, startul părții secunde din Botoșani – Dinamo a adus prima fază controversată și o decizie de arbitraj contestată. În minutul 56, Mihai Roman I a primit mingea în careu, a pătruns, dar a fost blocat de Ante Puljic. Fundașul dinamovist a intrat prin alunecare și, în cădere, a atins cu mâna mingea trimisă spre interiorul careului, deviind-o în corner.

În partea secundă lucrurile au stat de cu totul altă factură. ”Câinii” au ieșit extrem de motivați de la vestiare și au pus presiune la poarta moldovenilor, însă nu au reușit să trimită mingea în poartă. După 15 minute în care dinamoviștii au controlat jocul, a venit rândul celor de la Botoșani să treacă la cârma meciului. Fotbaliștii pregătiți de Marius Croitoru au fost periculoși în mai multe rânduri, iar în minutul 80, doar intervenția magistrală a lui Piscitelli a făcut ca tabela să rămână neschimbată.

Rezultatul final urma să fie stabilit de o mutare de geniu a lui Croitoru. Câmpanu, abia introdus pe teren, profita de o eroare în defensiva „câinior” și îl executa pe portarul dinamovist în minutul 90.

  • După meciul din Moldova, Dinamo e doar pe opt, cu 28 de puncte, şi poate fi egalată la puncte de Sepsi OSK, la finalul acestei etape.