Cosmin Moți, fericit după victoria lui Dinamo cu FCSB. Cum a trăit derby-ul

„Câinii roșii” s-au impus în fața celor de la FCSB (2-1), iar fostul jucător al lui Dinamo, Cosmin Moți a povestit cum a trăit derby-ul României.

La Ludogoreţ Razgrad sunt doi dinamoviști și un fost jucător al celor de la FCSB. Cosmin Moți și Dragoș Grigore, respectiv Claudiu Keşeru. Cosmin Moţi a jucat şapte sezoane la Dinamo (2005-2012), Dragoş Grigore a prins şase sezoane în “Ştefan cel Mare” (2008-2014), în timp ce Claudiu Keşeru a jucat un singur sezon la FCSB (2014-2015).

Cosmin Moți spune că a fost fair-play cu colegul său mai trist şi a ales să nu-i amplifice amărăciunea provocată de meci: “M-am bucurat foarte mult, jumătate dintre greşelile făcute au fost iertate de către suporterii dinamovişti pentru rezultatul de duminică seară. Meritau şi ei măcar lucrul ăsta. Dacă accederea în play off nu s-a putut, din păcate, cred că meritau această victorie din derby. (Keşeru, foarte supărat?) Normal, şi el a jucat atâţia ani acolo, la Steaua, e normal să fii supărat la fel cum e normal ca noi să fim bucuroşi şi să ne bucurăm pentru foştii noştri colegi, pentru fosta noastră echipă. (L-aţi tachinat?) Nu, că nu doream să-l mai enervăm şi noi, era supărat de la meci”, a declarat Moţi.

Acesta a comentat și situația în care se află clubul nostru de fotbal și este optimist că se vor găsi oameni de bună-credinţă, care să readucă pe Dinamo, acolo unde îi este locul, în fruntea fotbalului românesc.

“La fiecare început de an îşi propun play off-ul, iar la final de campionat sunt în play out. E păcat pentru suporteri în primul rând, e păcat pentru lumea care merge la stadion. Au umplut jumătate de Naţional Arena suporterii dinamovişti, e păcat să meargă numai la meciuri din play out, să se gândească, Doamne Fereşte, că Dinamo poate retrograda. Cred că e nevoie de ceva mai mult acolo la Dinamo, de o investiţie mai mare, o organizare mai bună cred. Eu sunt încrezător, îi cunosc pe oamenii care sunt acolo, îl ştiu pe Bogdan Bălănescu, îl ştiu şi pe Florin Prunea, şi cred că dacă ar reuşi să facă rost de bani, ar reuşi să facă din Dinamo o echipă puternică. Momentan, la Dinamo investesc suporterii. (Nu crezi că s-a ajuns prea departe?).

Asta e problema. Dar nici nu l-aş acuza pe domnul Negoiţă, pentru că el a spus de la început atât pot. Nu înţeleg cum de nu s-a găsit nimeni care să vină să ajute o echipă precum Dinamo, un brand precum Dinamo. Cred că problema e şi la stadion şi mai sunt alte probleme pe care noi, suporterii, nu le înţelegem. Nu ştim ce se întâmplă acolo, ştim doar atât, că domnul Negoiţă a spus, a fost corect şi a spus că el atâta poate. De asta nici nu poţi să-l acuzi pe el sau să găseşti un singur vinovat. Pentru situaţia lui Dinamo sunt mai mulţi vinovaţi dar cred că ar trebui să se găsească o soluţie”, a adăugat Moţi.

  • De opt ani se află Cosmin Moţi la Razgrad.
  • 15 meciuri a bifat fundaşul pentru naţionala României.
  • 1 mil. de euro este cota de piaţă a lui Moţi.
  • 400.000 de euro a plătit Ludogoreţ celor de la Dinamo, pentru Moţi, în 2012.

Lasă un răspuns