Respinsă de LPF în trecut, propunerea lui Răzvan Burleanu poate intra în vigoare

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, dorește insistent schimbarea sistemului competițional din Liga I.

Acesta, este convins că un format cu 16 cluburi ar fi preferabil celui din prezent. Federația a angajat o firmă olandeză pentru a găsi cel mai bun model competițional pentru campionatul Românesc.

“Schimbarea sistemului competițional e un subiect mai vechi pe agenda noastră. Am lucrat cu o companie olandeză pe această ramură, e vorba despre o companie care a ajutat și UEFA pe diverse formate. Credem că un sistem competițional cu 16 echipe se potrivește cel mai mult Ligii 1. Avem investiții cum n-am mai avut din anii ’70 în infrastructura, avem foarte multe cluburi cu un număr mare de suporteri care și-au regăsit un nivel de siguranță financiară și care acum se află în majoritate la nivelul ligii secunde, apoi am reușit creșterea numărului jucătorilor care practica fotbalul și trebuie să le oferim șanse de a juca la un nivel cât mai bun.

Vrem să dezvoltăm fotbalul prin atractivitatea și stabilitatea sa. Cu cât vei avea mai multe cluburi, cu atât vei reuși să dezvolți mai bine fotbalul”, a spus Burleanu.

  • Trecerea la 16 echipe nu ar elimina sistemul play-off / play-out, ci doar ar mări numărul de meciuri din lupta pentru titlu la 14, fața de 10, câte sunt în prezent, având în vedere că numărul de cluburi din play-off ar crește la 8.

Lasă un răspuns