Anunțul LPF: Când va reveni Dinamo pe teren după perioada de carantină

Dinamo și FC Botoșani sunt primele două cluburi din Liga 1 care au confirmat cazuri de coronavirus, în cazul magazinerului, respectivul medicului echipei, situație ce a dus la amânarea următoarelor meciuri.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a precizat că fotbaliștii celor de la Dinamo şi FC Botoşani, echipe ce au avut primele cazuri pozitive de COVID-19 din Liga 1, vor fi retestaţi în aceste zile și în funcție de rezultat se va primi sau nu acordul de a de a reporni activitatea. Oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal susţine că, mai degrabă, FC Botoşani poate evolua contra campioanei CFR, la începutul săptămânii viitoare. Totul se va decide de către DSP.

„Pentru ambele cluburi este aplicată aceeaşi regulă, izolare 7 zile, apoi retestare şi dacă testul este negativ primesc autorizare pentru revenire la locul de muncă. La mijlocul săptămânii se vor face testările şi e clar că e posibil ca ambele echipe să spună că nu s-au antrenat şi să mai ceară câteva zile suplimentare. E greu de crezut că Dinamo va juca în weekend.

„Important este ca toţi jucătorii să fie izolaţi, pentru a nu se crea un focar. Aceste cazuri poate îngreunează un pic play-out-ul, dar deocamdată nu ne facem probleme că nu putem să-l ducem până la final, poate doar să ducem închiderea sezonului un pic mai încolo. Am vorbit şi cu deţinătorul drepturilor TV, discutăm pe marginea unui termen pentru o nouă tranşă de plată. Să se aşeze lucrurile într-o stare normală,” a spus Justin Ştefan pentru Agerpres.

  • Chiar înaintea reluării Ligii 1, 3 cazuri de infectare cu Covid-19 au fost depistate, unul la Dinamo şi două la Botoşani. Imediat, partidele celor două cluburi au fost amânate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s