Ionuț Stroe avertizează cluburile din Liga 1, după cazurile de coronavirus: „S-a lăsat garda jos!”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (40 de ani), susține că odată cu relaxarea măsurilor de distanțare socială, echipele din campionat nu au mai respectat în totalitate prototcolul impus de autorități și, astfel, au apărut primele cazuri de COVID-19 din Liga 1. Mai mult, Stroe a avertizat că în caz că alte persoane din cadrul cluburilor de Liga 1 vor fi depistate cu COVID-19, competiția abia reluată este în pericol.

„Mă supără în continuare că avem două cazuri de Covid-19 la echipe din campionat. Din păcate, ele creează un blocaj din punct de vedere sportiv și avem meciuri suspendate. Eu aș insista puțin pe modul în care în fază inițială am descris acest cantonament cu izolare și testare succesivă.

Dacă s-ar fi respectat, nu am fi ajuns în situația aceasta. Pentru că acești oameni inițial erau negativi. Odată cu relaxarea măsurilor și dorința lor de a părăsi cantonamentul, s-a lăsat garda jos și avem două cazuri de infectări în Liga 1”, a spus Ionuț Stroe.

Șeful MTS speră ca echipele să-și fi învățat lecția după ce au fost descoperite primele două cazuri de COVID-19 din Liga 1 și își dorește ca pe viitor să se respecte cu strictețe protocolul de distanțare socială.

„Acești oameni împreună sunt o comunitate de 600-700 de persoane care au contact direct. În această competiție, în decurs de o lună, se vor întâlni unii cu alții. Sper că vom învăța din greșeli, că e un semnal clar pentru cei care au pornit competițiile sportive în România.

Trebuie să înțeleagă, sănătatea lor este mai presus decât orice. Sper să nu mai avem cazuri de genul ăsta, să putem să terminăm Liga”, a mai spus Ionuț Stroe.

  • Liga 1 s-a reluat în acest weekend, însă două partide au fost amânate din cauza coronavirusului. Medicul de la FC Botoșani și magazionerul de la Dinamo au fost depistați pozitiv, iar acum cele două cluburi sunt în carantină.

Lasă un răspuns