Riccardo Piscitelli are poftă de fotbal: “Primul meci va fi foarte important”

După probleme financiare pe care le-a avut în ultima perioadă, Dinamo trece printr-un nou moment dificil după ce Cătălin Clincea, magazinerul echipei, a fost depistat pozitiv cu coronavirus, chiar înainte de reluarea Ligii 1.

Zilele trecute, jucătorii au fost testați, iar astăzi vor primi rezultatele CONVID-19. Dacă testele vor fi negative, atunci elevii lui Mihalcea pot juca în week-end cu Sepsi Sf. Gheorghe, în ceea ce ar trebui să fie primul meci oficial de la reluarea competiției.

După ce a aparut cazul de îmbolnăvire la magazionerul echipei, jucătorii au fost izolati la domiciliu și s-au antrenat acasă. Portarul lui Dinamo, Riccardo Piscitelli a preferat să se gândească la meciurile din campionat sau la duelul cu FCSB din Cupa României decât la probabilitatea ca el și/ sau colegii lui vor avea probleme suplimentare din cauza coronavirusului.

Piscitelli spune că nu îi este teamă de posibilitatea ca Dinamo să retrogradeze în acest sezon și spune că nu este o problema faptul că în ultimele zile s-au antrenat acasă, pentru că nu se pierde forma fizica, dar o problemă ar fi dacă se mai amână revenirea la antrenamente cu încă o săptămână.

“Mi-ar fi frică dacă vreunul dintre noi, de la club, de la echipă, s-ar gândi la retrogradare! În ceea ce privește coronavirusul, am văzut că situația e tot mai bună în lume, sper că și România se va păstra pe un trend cu vești bune. Cred că dacă va rămâne doar această săptămână de izolare și ne antrenăm cât putem acasă, mult cardio, este un pas înapoi, dar nu ne putem pierde forma fizică de tot.

Dacă vom sta două săptămâni, atunci vorbim de cu totul altceva. Sper să nu! Primul meci va fi foarte important, cu toate că, atenție, să nu ne luam după doar o partidă, indiferent de rezultat. Am făcut doua luni de pauză, chiar mai mult, mai punem și zilele acestea de acum din izolare. Trebuie să fim focusați. Deși e un fotbal mai mult decat ciudat.

Acest sezon, acest an, a fost nebun. În astfel de situații trebuie să găsești soluții rapide și inteligente. Ne antrenam acasă, OK. Atunci când se da “verde” trebuie să fim pregătiți urgent pentru antrenamente, pentru meciuri. Indiferent de situație, suntem aici, suntem focusați pentru orice situație posibilă. Chiar dacă va trebui să schimbam “drumul” de câteva ori și nu vom mai ști unde suntem”, a declarat Piscitelli.

  • În cazul în care toate rezultatele vor fi negative, Dinamo ar putea juca meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din runda a cincea a play-out-ului Ligii 1, programat la finalul acestei săptămâni.

Lasă un răspuns