Handbal | CONVIT-19 oprește startul campionatului. Când se reia handbalul în România

Situaţia generală provocată de Pandemia de Coronavirus afectează și handbalul românesc. De aproape o lună echipele s-au reunit şi se pregătesc în aer liber, în aşteptarea momentului în care vor putea intra în sală.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu a vorbit despre situaţia actuală din handbalul românesc şi momentul de start al competiţiilor.

”Nu ştiu cât va mai dura această situaţie, mai avem aproape două săptămâni timp să luăm o decizie cu privire la desfăşurarea competiţiilor în luna august. Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiţii de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare”, a declarat Dedu.

În mod normal, în luna august ar trebui să se joace atât Liga Florilor MOL, Liga Zimbrilor, cât şi meciurile Final Four-ul Cupei României FAN Courier, atât la masculin, cât şi la feminin, însă lucrurile par că nu se îndreaptă în direcţia cea bună. Ţara noastră înregistrează zilnic un număr din ce în ce mai mare de îmbolnăviri, astfel că nu se pune problema ridicării restricţiilor, iar pentru sportivi acest lucru înseamnă încă o piedică în a se antrena normal.

Lasă un răspuns