Gheorghe Mulțescu: „Am avut 24 de jucători la ultimele antrenamente”. Ce spune despre revenirea lui Vali Lazăr și Filip Mrlzjak

Dinamo debutează în noua ediție de campionat, luni, 24 August, de la ora 21:00, pe teren propriu, împotriva celor de la Hermannstadt. Partida va avea loc, așa cum a anunțat site-ul oficial al clubului, pe Național Arena, dorința noilor investitori fiind ca toate meciurile de pe teren propriu ale „câinilor” din Liga 1 să se dispute pe cea mai mare arenă a țării.

Gigi Mulțescu (68 de ani), antrenor Dinamo, a comentat situația de la echipa noastră, care este în căutare de întăriri înainte de noul sezon. Antrenorul principal al lui Dinamo, a dezvăluit că noii conducători i-au transmis că echipa va fi construită din fotbaliști care se încadrează într-o ”filosofie spaniolă”, dar, cel puțin deocamdată, unicul transfer realizat de club este Vlad Achim. De asemenea, tehnicianul ”câinilor” a transmis că Vali Lazăr și Filip Mrlzjak, plecați de la Dinamo la finalul sezonului, după expirarea contractelor, ar putea reveni în lot.

„Doar Vlad Achim a venit la noi, este făcut transferul. Privind celelalte transferuri, mi s-a spus că vor veni jucători pe stilul spaniol, pe filosofia spaniolă. Nu mi s-a dat niciun nume. Sper să nu fie în filosofia spaniolă de la ultimele meciuri (n.r. Barcelona și Real în Champions League).

Eu știu doar de Vali Lazăr că s-a vorbit. Dacă nu își găsește în Golf, opțiunea e Dinamo. Știu că Bogdan Bălănescu a vorbit cu Filip Mrlzjak, el e jucător valoros, dar nu hotărâm noi.

Mai am nevoie de foarte mulți jucători, minimum cinci jucători care să intre titulari. Am avut 24 de jucători la ultimele antrenamente, plus trei portari. Au apărut mulți tineri în lotul echipei, acum am mai cooptat câțiva după finala de la Liga Elitelor, sunt jucători talentați.

Eu am propus o listă de jucători, mi s-a spus că niciunul dintre ei nu se încadrează în filosofia asta. Așteptăm să decidă ei. Noi ne-am orientat în funcție de bugetul pe care-l aveam, nu erau de prima linie, dar erau fotbaliști buni. Acum e alt fond de transferuri, e cu atât mai bine.

Filosofia mea este să câștig. Budescu nu e pe lista mea, că nu ni-l puteam permite. Dacă aș putea, l-aș lua cu două mâini. Pe mine mă vor ține rezultatele la Dinamo”, a declarat Gigi Mulțescu, la Digi Sport Special.