AVANCRONICĂ | Dinamo București – Hermannstadt

Dinamo și Hermannstadt se întâlnesc, în sfârșit, în prima etapă a noului sezon din Liga 1 – astăzi, 24 august de la ora 21:00, pe Arena Națională.

În sfârșit, pentru că ambele întâlniri din playout au tot fost amânate până nu s-au mai disputat; în sezonul regulat, Dinamo s-a impus cu 3-0 acasă, iar Hermannstadt cu 4-2, la Sibiu.

Dinamo se bucură de o nouă conducere spaniolă, care a mutat-o din Ștefan cel Mare pe Arena Națională, dar care l-a transferat până acum doar pe Vlad Achim de la Viitorul. În plus, au revenit, după împrumuturi, Măgureanu, Crețu, Eșanu, Bejan, Dudea, Petrișor și L. Gheorghe. La capitolul plecări e aglomerație. Dinamo s-a despărțit de Piscitelli și Filip, când încă nu se încheiase sezonul precedent. Skovajsa, Kostrna, Perovic, Montini și Kilyen nu se mai regăsesc în lot, la fel ca Mrzljak, care solicită 20.000 de euro pentru a continua în Ștefan cel Mare.

În aceste condiții, e greu de presupus că primul 11 va fi competitiv, în condițiile în care, în ofensivă, Mulțescu va miza pe Neicuțescu și Moldoveanu, doi atacanți care au marcat doar două goluri împreună, în sezonul precedent, în tricoul lui Dinamo. Zamfir ar trebui să acopere flancul drept al apărării, iar Sin pe cel stâng. Achim ar urma să joace din primul minut alături de Răuță.

De partea cealaltă, Hermannstadt a terminat pe 2 în playout, sub comanda lui Ruben Albes, la limită peste Sepsi și la opt puncte sub Viitorul. În ultimele șapte etape, Hermannstadt a avut cinci victorii, 3-2 la Iași, 1-0 la Chindia, 2-1 cu Voluntari, 2-0 cu Viitorul și la Clinceni.

Sibienii l-au pierdut pe Debeliuh, golgheterul din sezonul precedent, cu 12 goluri marcate. Croatul a fost vândut cu 250.000 de euro la CFR Cluj, iar sibienii l-au adus pe Fabio Fortes, un atacant portughez, pentru a juca alături de Yazalde. Aceasta ar urma să fie singura apariție a unui jucător nou în primul 11, față de sezonul precedent. Scarlatache, Claudiu Belu, Florică, Plazonja, Câmpean și Edson Pires sunt celelalte nume noi.

Ruben Albes va continua tot în 4-4-2, cu Vodă și Opruț în flancurile defensivei. Romario Pires și Kevin Rimane vor juca în centrul liniei de mijloc. Caiado și Jo Santos vor fi principalul sprijin pentru cei doi atacanți.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Straton, Zamfir, Puljic, M. Popescu, Sin, Sorescu, Achim, Răuță, Fabbrini, Neicuțescu, Moldoveanu.

Hermannstadt: Figueiredo, Vodă, Viera, Stoica, Opruț, Caiado, Rimane, R. Pires, Jo, F. Fortes, Yazalde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s