AVANCRONICĂ | Dinamo București – UTA Arad

Astăzi, 28 septembrie, de la ora 21:00 are loc confruntarea dintre Dinamo si UTA Arad, meci din cadrul etapei cu numarul 5 in Liga 1. După patru runde disputate din această ediție de campionat, „câinii” sunt pe locul 11, cu 5 puncte (golaveraj 5-4), iar arădenii sunt pe 14, cu 3 puncte (golaveraj 4-5).

Dinamo pare că a renăscut în această nouă formulă. Jucătorii aduși au avut un impact imediat, dintre ei remarcându-se Juan Camara, cel care demonstrează la fiecare meci că nu a trecut degeaba pe la FC Barcelona.

Cosmin Contra are multe variante la dispoziție pentru formarea unui prim „unsprezece” puternic. Își permite chiar să îl țină rezervă pe Fabbrini, un jucător cu tehnică peste nivelul Ligii I, care are, însă, lacune în ceea ce privește jocul colectiv.

„Am toată convingerea că, până la ora jocului cu UTA, vor fi plătite salariile. Gândul nostru trebuie să fie la meci, la a juca bine”, spunea Contra în săptămâna meciului din runda a 5-a a Ligii I. Banii nu au intrat, iar acum există varianta că unul dintre cele două salarii restante va fi plătit înaintea partidei din etapa următoare, cu FCSB.

După Daniel Popa, și Neicuțescu a fost împrumutat la Chindia Târgoviște, singura echipă care a învins-o pe Dinamo în acest sezon.

La UTA sunt mai multe surse de neliniște, printre care înfrângerea din etapa precedentă (2-3 cu Poli Iași, pe teren propriu) și incertitudinea financiară. Consiliul Local a promis că va direcționa 2 milioane de lei spre club în această lună, dar până acum nu a ajuns niciun ban în conturile „Bătrânei Doamne”. Este posibil ca o decizie în acest sens să se ia pe 30 septembrie.

„Nu există presiune pentru că jucăm cu Dinamo. Dimpotrivă, este un stimul în plus. Știm că întâlnim o echipă care are jucători de o calitate tehnică foarte bună, dar acest lucru ne obligă și pe noi să ne ridicăm la un nivel superior față de ultimul joc”, a spus antrenorul Laszlo Balint, în prefața confruntării de la București.

După un început bun de campionat, 1-1 cu Viitorul la Ovidiu, echipa arădeană nu a confirmat, înregistrând alte două remize, plus o înfrângere. Nu există suficientă concentrare pe faza de atac, unde Hora, Buhăcianu, Ciprian Rus sau Morar joacă sub potențial.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Tomas – Gonzalez, Puljic, Ehmann, Lopez – Răuță, Gol – Sorescu, Borja Valle, Camara – Nemec

UTA: Moldovan – Tomozei, Erico, Benga, Rrumbullaku – Tescan, N. Roșu, Albu, Buhăcianu – Hora, C. Rus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s