AVANCRONICĂ | Dinamo București – U. Craiova

Dinamo primește de la ora 21:30, vizita liderului Ligii 1, Universitatea Craiova, într-un meci contând pentru etapa cu numărul 7 a campionatului.

„Câinii” sunt pe locul 14 în clasamentul campionatului României, cu 14 puncte și golaveraj 7-8. De partea cealaltă, „Știința” este lider cu 18 puncte din tot atâtea posibile și golaveraj 12-3.

Cosmin Contra a avut la dispoziție două săptămâni să lucreze cu tot lotul, astfel că Dinamo ar trebui să fie mai omogenă. Lipsa relațiilor de joc a fost principala problemă în cele două meciuri pierdute înainte de întreruperea campionatului (0-1 cu UTA Arad și 2-3 cu FCSB), pentru că se vede clar că jucătorii aduși au valoare. Între timp, a mai venit un atacant francez, Magaye Gueye, fost jucător al lui Everton.

În presa sportivă au apărut informații despre o stare de tensiune în cadrul echipei, din cauza restanțelor salariale. Se pare că se va rezolva și această problemă. Finanțatorul Pablo Cortacero a anunțat că a făcut transferul banilor către club. „Nu pot să-mi imaginez un eventual bluf. Nu pot”, a spus Giovanni Becali după o întâlnire cu patronatul spaniol.

Paul Anton îl va înlocui în primul „unsprezece” pe Răuță, care oricum este suspendat, fiindcă a fost eliminat în patida cu FCSB. În acel meci a primit cartonaș roșu și fundașul stânga Isma Lopez. Foarte probabil, acea poziție va fi acoperită de Andrei Radu.

De partea cealaltă, Universitatea Craiova a mers ceas în primele șase etape, dar a suferit apoi două pierderi grele în ofensivă: Mihăilă a plecat la Parma, iar Koljic, cel mai important om de atac, s-a accidentat grav și nu va mai juca în acest an. În plus, fundașul dreapta titular, Vlădoiu, și mijlocașul Câmpanu au fost testați pozitiv cu coronavirus după întoarcerea de la naționala de tineret.

„Mi se pare greu meciul cu Dinamo, vin după atâtea înfrângeri, au adus jucători cu CV, sper să ridice capul după jocul cu noi”, a spus Cîrțu, președintele clubului din Bănie.

Absența lui Vlădoiu face ca Screciu să aibă șanse la titularizare, pentru că Bălașa ar putea fi mutat pe flancul drept al defensivei. În plus, Screciu este și jucător U21, ca Vlădoiu. Marea problemă este înlocuirea celor doi jucători de atac. A fost adus un v\rf croat de 1.91 cm înălțime, Ivan Mamut, dar e puțin probabil ca el să fie titular. Mai mari șanse să joace le are Ofosu, venit de la FC Botoșani, el fiind deja obișnuit cu Liga I.

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Mejias – Gonzalez, Puljici, R. Grigore, An. Radu – P. Anton, Gol – Mihaiu, Valle, Camara – Nemec.

Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Bălașa, M. Constantin, Bancu – Nistor, Screciu, Cicâldău – A. Ivan, Mamut, Baiaram.

Lasă un răspuns