AVANCRONICĂ | Dinamo București – Astra Giurgiu

Astăzi, 14 noiembrie, de la ora 21:00, Dinamo joacă cu Astra restanța din etapa a 9-a a Ligii I. Partida nu s-a putut disputa la data stabilită inițial din cauza cazurilor de Covid-19 din lotul giurgiuvean.

  • Dinamo și Astra s-au mai confruntat de 41 de ori în toate competițiile. Astra a câștigat 4 din ultimele 5 meciuri directe.
  • Sezonul trecut, fiecare echipă a învins în partida de acasă: Dinamo – Astra 2-0 și Astra – Dinamo 3-2.

Elevii lui Cosmin Contra trec prin cea mai neagră perioadă a clubului din ultimele decenii, și parcă nu au puterea să se trezească din acest coșmar. Au acumulat doar 5 puncte în cele 9 etape pe care le-a disputat până acum.

Și cum o problemă nu vine niciodată singură, nervii jucătorilor sunt întinși la maxim, pentru că pe 15 noiembrie se vor împlini trei luni de când nu și-au mai primit banii. „Privilegiații” au de încasat „numai” două luni de restanțe. Presa sportivă a relatat un episod petrecut la un antrenament din această săptămână al „câinilor”, în care Borja Valero i-a cerut socoteală lui Rufo Collado: „Când? Voi chiar vă bateți joc! Ce sunt minciunile astea?”. Fabbrini, care întrebase și el de bani, a fost ținut în tribună la Ovidiu (1-2 cu Viitorul).

Antrenorul Cosmin Contra a recunoscut situația tensionată: „Situația este cea pe care o știți, încă n-au intrat banii, chiar dacă de două luni se tot promite că se vor rezolva problemele financiare. Nu vorbim doar la nivel de primă echipă, mă refer la toți angajații de la Dinamo. E o problemă mai complexă, este o situație grea”.

Mai mult, dacă până la finalul lui noiembrie Dinamo nu va achita datoriile acumulate până la data de 30 iunie 2020, clubul va fi penalizat cu șase puncte. Catastrofei financiare i se adaugă cea sportivă.

Fundașul central Ricardo Grigore (convocat la lotul României U21) și fundașul dreapta Gonzalez (convocat la naționala Venezuelei) vor lipsi.

  • Dinamo se află pe poziția a 15-a în campionat, cu 5 puncte (golaveraj 8-13).

De partea cealaltă, Astra s-a trezit cu probleme de COVID chiar când începuse să respire – 4-0 cu Iași din urmă cu două etape a reprezentat prima victorie din acest sezon, și singura! După amânarea partidei cu Dinamo, Astra a jucat etapa trecută acasă cu Clinceni și a pierdut cu 0-2, goluri luate târziu, în minutele 86 și 90.

Giurgiuvenii abia au reușit își găsească antrenor principal, pe Eugen Neagoe. Președintele Dani Coman a tot tras de Edward Iordănescu, dar, până la urmă, acesta l-a refuzat. Coman a spus că nu vrea să mai audă de Iordănescu jr. și a venit cu informații noi despre restanțele salariale: „Am avut o discuție cu domnul Nicolae, săptămâna viitoare jucătorii vor fi cu banii la zi. Mi-a spus: săptămâna viitoare le voi plăti restanțele și vor avea și o primă cu Dinamo”.

Portarul Lazar a apărat penalty pentru România în amicalul cu Belarus (5-3) și a rămas la lot. Mihai Popa îl poate înlocui. Și Risto Radunovic este plecat la naționala Muntenegrului. În schimb, atacantul Valentin Gheorghe revine după o suspendare. Este un joc special pentru Mattia Montini, atacantul la care Dinamo a renunțat în pauza dintre sezoane.

  • Astra deține „lanterna”, cu 4 puncte (golaveraj 9-19).

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Osorio – Sorescu, Puljic, Ehman, Lopez – Gol, Anton – Bani, Valle, Garcia – Nemec

Astra: Popa – Sousa, Găman, Graovac, Dima – Canadjia, Crepuljia, Stahl – Budescu, Montini, V. Gheorghe

Lasă un răspuns