Cornel Dinu, nu l-a iertat pe Mirel Rădoi după Irlanda de Nord – România 1-1: „Nu mă surprinde diletantismul lui Rădoi”

România termină la egalitate în Irlanda de Nord, scor 1-1. După o primă repriză extrem de săracă în faze de poarte, adversarii au deschis scorul prin Boyce, după o gravă eroare de marcaj. În cele din urmă, golul izbăvirii a venit de la Bicfalvi, care a înscris pentru prima dată la echipa naţională, într-un moment vital.

Fostul antrenor al lui Dinamo a criticat alegerea lui Rădoi de a-l ține pe banca de rezerve pe Eric Bicfalvi, despre care Dinu spune că a fost singurul om remarcabil din echipa „tricoloră”.

Mister i-a criticat și pe fotbaliştii României, care nu au putut trece de un adversar, care are în lot fotbalişti ce nu spun nimic în fotbalul mare.

“Nu mă mai surprinde deloc diletantismul lui Rădoi. Împotriva unui asemenea adversar trebuie să te gândeşti puţin. Practic, singurul nostru jucător care a contat a fost Bicfalvi. În momentul când aduci un jucător de 32 ani, înseamnă că nu ştii ce e cu jucătorii tăi, cu lotul, ce vrei să joci. Când aduci unul de 32 de ani, asta presupune experienţă, capacitate de joc şi oricum cred că, cât a evoluat el, 20 de minute, a reuşit şi golul din singura noastră combinaţie mai periculoasă pentru că şi la ocazii ne-au dominat irlandezii”, a declarat Cornel Dinu la finalul meciului.

Cornel Dinu i-a ironizat și pe adversarii din Irlanda de Nord, pe care îi caracterizează ca fiind incapabili să joace din prima și total lipsiți de tehnică.

“Aceşi jucători nord-irlandezi joacă mai mult prin pub-urile fotbalului britanic. Evoluează prin liga a doua şi a treia. Sigur, ne-au dominat, dar nu sunt capabili să joace din celebrul ”one touch”. N-am văzut niciunul care să dribleze. George Best dribla, acum n-am văzut niciunul. Prietenul meu Panduru a remarcat un ”celebru” jucător de la ei, Galbraith parcă.

Nu cred că Pandi are dreptate că joacă la Manchester United. Cred că joacă într-un pub lângă stadionul lui Manchester United, stă şi el la o bere. Am remarcat doar că are o freză franciscană”, a fost ironic Dinu.

Clasamentul final din grupa României de Liga Națiunilor

  1. Austria – 13p
  2. Norvegia – 10p
  3. România – 8p
  4. Irlanda de Nord – 2p

Lasă un răspuns