România a terminat la egalitate cu Irlanda de Nord, 1-1, în ultimul meci din Liga Naţiunilor

Naţionala României a remizat în deplasarea de la Belfast, scor 1-1. Eric Bicfalvi a marcat golul echipei reprezentative.

Reprezentativa României a remizat, miercuri seară, la Belfast, scor 1-1 (0-0), cu selecţionata Irlandei de Nord, în ultima etapă a Grupei 1 a Diviziei B din cadrul Ligii Naţiunilor. În celălalt meci din grupă, liderul Austria a remizat acasă cu Norvegia, scor 1-1, datorită unui gol marcat în minutul 90+4. Nord-irlandezii au retrogradat în Divizia C, ocupanta primului loc promovează în Divizia A.

România şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din 2022, însă evoluţia a fost una modestă, obţinând un egal chinuit. Prezenţa în urna a doua se datorează în mare măsură şi victoriei Serbiei în faţa Rusiei (5-0).

Meciul a fost plictisitor în prima repriză, în care jocul s-a desfăşurat între cele două careuri, cu puţine faze de poartă. Cele două echipe au riscat neaşteptat de puţin având vedere miza redusă, astfel că ocazii au putut fi numărate pe degetele de la o singură mână. Gazdele au avut o oportunitate în chiar minutul 2, când Ballard, aflat la colţul lung, a reluat cu capul pe lângă poartă la o fază fixă. Man (8) a tras singurul şut pe poartă din prima repriză, însă fără emoţii pentru portarul Peacock-Farrell. Alibec a luftat de la 11 metri (28), în urma unui corner executat de Marin. Boyce (34) a trimis din voleu pe lângă poartă, tot după un corner.

În repriza secundă, Irlanda de Nord a început mai avântat, a presat mai mult şi a deschis scorul în min. 56, în faţa unei apărări apatice, care a fost surprinsă de schema gazdelor: McNair a trimis înapoi dintr-un corner, Smith a centrat în faţa porţii, iar Boyce a împins mingea în plasă cu toată opoziţia lui Creţu. România a fost nevoită să iasă la atac şi Cristea a fost periculos la o fază fixă: Nistor a executat o lovitură liberă, iar fundaşul central a reluat pe lângă ţintă cu capul (62).

Gazdele au mai avut o ocazie, prin McCann (64), care a tras fără preluare de la 12 metri, dar imprecis. Cea mai mare ocazie a României s-a consumat în min. 76, când Marin a şutat de la 22 de metri, dar portarul Peacock-Farrell s-a remarcat şi a scos de sub transversală. Egalarea a venit în min. 81, când Bicfalvi a fost la locul potrivit şi a reluat simplu în plasă centrarea lui Tănase. Irlanda de Nord a avut o şansă bună în min. 83, pe un contraatac supranumeric, dar tânărul Galbraith s-a grăbit şi a greşit pasa decisivă.

Şi meciul tur s-a încheiat cu acelaşi rezultat, 1-1. De asemenea, 1-1 a fost şi scorul meciului Austria – Norvegia.

Austria a câştigat grupa, cu 13 puncte (a promovat în Liga A), urmată de Norvegia, 10 puncte, România, 8 puncte, şi Irlanda de Nord, 2 puncte (ambele obţinute cu România), care a retrogradat în Liga C.

Tragerea la sorți va avea loc pe 4 decembrie, la Nyon, în Elveția. Meciurile vor începe pe 24 martie 2021 și se vor încheia pe 29 martie 2022.

CUM VOR ARĂTA GRUPELE LA TRAGEREA LA SORȚI:

  • Urna 1: Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Italia, Danemarca, Croația, Germania, Olanda;
  • Urna 2: Elveția, Polonia, Suedia, Țara Galilor, Austria, Ucraina, Turcia, Serbia, Slovacia, România;
  • Urna 3: Rusia, Irlanda, Ungaria, Norvegia, Cehia, Scoția, Islanda, Irlanda de Nord, Finlanda, Grecia;
  • Urna 4: Bosnia, Slovenia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Bulgaria, Belarus, Israel, Georgia, Luxemburg;
  • Urna 5: Cipru, Armenia, Insulele Faroe, Azerbadjan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra;
  • Urna 6: Moldova, Malta, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s