AVANCRONICĂ | Dinamo București – FC Voluntari

Astăzi, 20 Noiembrie 2020, de la ora 20:30, va avea loc înfruntarea dintre Dinamo București și FC Voluntari. Cele două echipe se întâlnesc în runda cu numarul 11 a Ligii 1.

Dinamo traversează una din cele mai negre perioade din istoria clubului și în fiecare zi apar vești proaste pentru fani dinspre Dinamo. Ultima știre este că jumătate dintre jucători și-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract, trecând mai bine de două luni de când nu au mai primit niciun ban. Puljic a făcut dezvăluiri în presă despre revolta din vestiar la adresa finanțatorului Cortacero: ”Am vorbit de 3-4 ori, suntem supărați că ni se promite ceva și rămânem doar la promisiuni. Înțelegem că echipa e în situație critică, dar nu mai promite! Suntem și noi ființe umane, avem familii, e deranjant să te amăgească”.

Și Cosmin Contra a decis să plece, fără să mai aibă pretenții la cei 300.000 de euro prevăzuți în clauza de reziliere. Conducătorii spanioli au fost de acord. „Guriță” va mai sta pe banca tehnică la meciul cu FC Voluntari. Fotbaliștii nu vor mai intra în cantonament, ci vor merge la casele lor după ședința de pregătire din preziua meciului. Așadar, Contra nu mai are nimic de pierdut. Este de la sine înțeles că vrea să părăsească echipa după o victorie, deci Dinamo ar trebui să adopte o strategie ofensivă. Cum apărarea comite multe erori, „câinii” trebuie să înscrie măcar cu un gol mai mult decât ilfovenii.

Etapa trecuta, Dinamo a scos o remiza cu lanterna roșie Astra Giurgiu, 1-1 pe teren propriu. Gueye a marcat unicul gol al alb-roșilor, în minutul 57. Chiar și așa, astralii puteau învinge dacă erau puțin mai atenți. În acest moment, Dinamo este pe penultima pozitie.

  • Dinamo București este pe locul 15 al clasamentului, cu 6 puncte (golaveraj 9-14).

FC Voluntari a trecut și ea prin momente mai puțin plăcute. Alb-negrii au înregistrat 3 înfrângeri consecutive, cu un singur gol marcat. Aceștia au fost învinși de către Viitorul și CFR Cluj, pe teren propriu. Apoi, FC Voluntari a cedat în deplasarea de la FC Arges, cu scorul de 2-1. Etapa trecută însă, băieții lui Mihai Teja au facut instrucție cu Poli Iași pe teren propriu. Aceștia s-au impus cu scorul de 4-0, la capătul unei evoluții excelente.

FC Voluntari a folosit în acest sezon 24 de fotbaliști, cei mai puțini dintre echipele din Liga I. Această statistică denotă omogenitate la nivelul lotului, din care fac parte destui jucători cu experiență, precum Eric, Adrian Popa, Armaș, De Lucas sau Gărdinaru.

„Facem presing agresiv, nu lăsăm adversarii să joace”, a anunțat Teja în conferința de presă care a precedat partida cu Dinamo.

Nu sunt absențe importante. Rămâne de văzut dacă Eric va fi folosit din primul minut. Brazilianul ar fi foarte util la eventualele faze fixe din preajma careului dinamovist.

  • Ilfovenii sunt pe poziția a 10-a, cu 13 puncte (golaveraj 14-13).

ECHIPE PROBABILE

Dinamo: Rene – Sorescu, Puljic, Ehman, Isma Lopez – Anton, Gol – Camara, Valle, Măgureanu – Gueye

Voluntari: Râmniceanu – Costin, Achim, Armaș, Kocic – Borțoneanu, De Lucas, I. Gheorghe – Ad. Popa, Betancor, Grădinaru

Lasă un răspuns